Pakastimessa oli vielä pussillinen viime kesäisiä raparpereja, joille piti keksiä käyttöä.
Kinuskikissan sivuilta löysin tälläisen ohjeen, kiitoksia vaan kovasti! Eli alkuperäinen ohje oli täällä http://www.kinuskikissa.fi/?p=3864.
Täytyy sanoa, että herkullista oli! Varsinkin tuoreena! Pehmeä vanilja tekee kivan vastakohdan raparperin voimakkaalle maulle. Tätä täytyy kokeilla kesällä, ihan tuoreista raparpereista..vaikka onnistui tosiaan hyvin pakastetuistakin!
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
2 pss Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta
4½ dl maitoa
100g valkosuklaata
250-300g raparperia
Pinnalle:
Kanelia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellut piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita vaniljakastike ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 10 minuutiksi. Rouhi suklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Pese ja kuori raparperit, palo n. ½cm paksuisiksi siivuiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit. Ripistä päälle hiukan kanelia.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut vähän väriä.
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Nam nam! En malta odottaa, että pääsee taas tekemään aina yhtä ihanaa raparperipiirakkaa äidin pihalta poimituista raparpereista :-)
VastaaPoista