Jääkaapissa oli purkillinen valkosuklaa-limerahkaa, jolle piti keksiä jotain käyttöä... Mikäpä sen parempaa kuin kakku? :) Tekoon osallistui kaikki kolme lastakin, ja mukavaa oli. Jokaiselle oli jotakin pilkottavaa, vatkattava ja sekoitettavaa ja tietysti rapsittavia kulhoja!
Koristeluissa käytin sitten sitä mitä kotoa löytyi,eli Daim-rakeita. Laiskuuttani en jaksanut erikseen lähteä kauppaan, vaikka paljon näyttävämpi tästä olisi tullut jos vähän enemmän olisin panostanut koristeluun. Syötyä tuli, silti.
Pohja:
n. 200g Bastogne-keksejä
n.70g voita
Täyte:
1prk Valkosuklaa-limerahkaa
200g valkosuklaata
2dl kermaa
100g valkosuklaata jossa seassa mansikkarouhetta (esim Lidlistä saatavaa De luxe suklaata)
1-2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3rkl kuumaa vettä + 1-2tlk sitruunamehua
Pilko keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi, painele seos pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10-15 minuutiksi.
Sulata 200g valkosuklaata, sekoita hieman jäähtyneenä rahkan kanssa. Rouhi mansikka-valkosuklaa veitsellä.
Vatkaa kerma, mausta sokereilla.
Liuota liivatteet kuumaan sitruunaveteen. Sekoita rahkaseokseen. Lisää varovasti kermavaahto ja mansikka-valkosuklaarouhe. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunamehua. Koristele haluamallasi tavalla.
Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mieluummin yön yli.
Aivan uskomattoman hyvää oli! Lime-valkosuklaa -rahka ei ole aiemmin kuulunut lemppareihini, mutta sopi tähän kakkuun mainiosti <3
VastaaPoistaJuku, sullahan on täällä jo vaikka mitä ihanuuksia! Tässä on mainiot kuvat, näyttää kyllä tosi hyvältä.
VastaaPoistaHartikainen
Onpas ihana ohje :) Itse olen myös miettinyt limekakun tekoa, mutten ole saanut aikaiseksi.
VastaaPoistaPs. Tottakai saat linkittää blogini, minä vuorostani linkitin sinun blogisi omaan blogiini :)
Aivan ihania ohjeita, nam nam!:) t: se sun miehen sisko, joka toi ne mansikkadominot:)
VastaaPoista