tiistai 23. maaliskuuta 2010

Erja-mummon lötköpiirakka

Tämän reseptin olen saanut äidiltäni. Mmmmm, pehmeeää ja lötköistä piirakkaa! :)
Meille tuli tänään ystäväni kahden lapsensa kanssa ja tekaisin sitten tälläisen. Kaikki meni ja Jere vielä rapsi kaikki mitä vuokaan jäi. :)
Tämäkin ohje on tosi helppo ja nopea, ainoa missä pitää olla tarkkana, on paistoaika. Eli ei saa paistaa liian kauan! Piirakan on tarkoitus olla keskeltä löysää, taikinamaista!


2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1,½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai kermaa
75g voita tai 3/4dl öljyä
0,5 l mustikoita

Pinnalle sokeria.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sulata voi (tai mittaa öljy).
Sekoita jauhoseos vaahtoon pienissä erissä vuotellen maidon kanssa. Lisää viimeisenä rasva. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat ja sokeria.

Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, onneksi ei löydy kaapista valmiina raaka-aineita, niin ei tule syötyä sitten koko piirakkaa kerralla.

    Terkkuja, Hanna.

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, kun tulee teitä oikein ikävä, kun oon niin montaa noista herkuista syönyt ja ohjeet kirjoittanut! Hienoa Sumi jatka samaan malliin, niin mäkin motivoidun leipuri-kokiksi. :)

    Terkuin, Tanja

    VastaaPoista