torstai 4. maaliskuuta 2010

Vaniljainen omena-muruherkku


Tämä oli aivan ihanaa!!!! Tällä ohjeella tulee 3-4 annosta, riippuu jälkiruokakipon koosta. :)
Mulla oli pakastimessa mummun puun omppuja, valmiina pikkulohkoina. Niitä ei tarvinnut kauaa keitellä, ja olivat sopivan kirpeitä niin kuin tykkäänkin. Makeamman ystävän kannattaa valita ompuiksi jotain vähemmän kirpsakkaa tai lisätä sokeria.

400g omppuja
3/4 omenatäysmehua
1rkl fariinisokeria
1tl kanelia

Muruseos:
½dl kaurahiutaleita
½dl ruishiutaleita
2rkl rypsiöljyä
2rkl fariinisokeria
1tl kanelia

Lisäksi
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta


Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Hauduta mehu-mausteseoksessa kunnes palat ovat pehmenneet. Mehua voi lisätä tarpeen mukaan, seoksen olisi tarkoitus jäädä melko kiinteäksi hilloksi.

Paahda hiutaleita kuumalla paistinpannulla, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi rypsiöljy ja mausteet. Pyöräytä niin että ainekset sekoittuvat hyvin.

Vaahdota vaniljakastike.
Lusikoi jälkiruokakippoihin ensin omenahilloketta, sitten vaniljavaahtoa ja viimeisenä hiutalemurua. Tarjoa heti, muuten hiutaleet pehmenevät.

3 kommenttia:

  1. Kiitokset ihanan fariinisesta kuvasta. :)

    Maistuikos tämä ihanuus jälkikasvulle?

    Mietin vaan, että kyllästäisinkö sun lapset tänään tällä ähkyyn, jotta saisivat sitten riittävästi sokerihumalaa hoploppia varten.

    Terveisin Hartikainen

    VastaaPoista
  2. Terve vaan Hartikainen! :)

    Kannattaa kyllästää vaan ittesä tällä, että jaksat kattoa hoplop riekkumista. Tomi nimittäin ei koske tälläsiin jossa on mössöjä, Jere ei oo niin ranttu. :)

    Mutta tämä tosiaan oli hyvää. Namimaiskis!

    VastaaPoista
  3. Uskomattoman herkullisen näköistä settiä, ah ♥ nami ♥ maiskis ♥!

    VastaaPoista