keskiviikko 3. maaliskuuta 2010
Ylösalaisin paistettu torttu
Tämä paistos ei koskaan pääse pisteille, jos etsitään ulkonäöltään kaunista leivonnaista, mutta maku korvaa paljon!
Korostan vielä, että lopputuksen kuuluukin näyttää lehmän oksennukselta, mutta jos kaikki on mennyt niin kuin piti, maku on ihana! Varsinkin vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!
Pohja:
100g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vuokaan:
50g voita
1dl fariinisokeria
raparperin paloja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmunat. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Sulata vuokaan tuleva voi, voitele vuoka. laita voi sulan päälle fariinisokeri ja raparperinpalat. Kaada päälle taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Keikauta tarjoilulautaselle jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tervehdys!
VastaaPoistaIhanaa, uusi ja rehellinen ruoka/leivontablogi! Tämä lehmänoksennukselta näyttävä torttu on niin todellinen ja aito, että jopa minä voisin uskaltaa kokeilla.
Tsemppiä bloggailuun toivottaa Hartikainen