lauantai 27. maaliskuuta 2010

Ropsu

Meidän lapset rakastaa lättyjä, mutta ropsukin maistuu! :) Aina kun ei jaksa tai ehi seisoa hellan eessä paistamassa niitä lättyjä...
Tämänkin ohjeen sain ystävältäni aikoja päiviä sitten, ja kyllä on ropsua tehty ja syöty!
Tällä kertaa päälle heiteltiin vaahdotettua vaniljakastiketta, vadelmahilloa ja mustikoita.Namimaiskis!

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
½-1 rkl vaniljasokeria
0,5 l maitoa
2 munaa
0,5 dl sulatettua margariinia tai voita

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat ja munat ja voisula.

Paista leivinpaperin päällä uunipellillä
uunin keskitasolla n. 15 minuuttia 225 asteessa
                        ja n. 20 minuuttia 200 asteessa.
              
 Varsinainen kuumaisema, pellillinen ropsua. :)

4 kommenttia:

  1. En itse juurikaan pannarista tykkää, mutta kuvaa katsellessa alkoi jo kuola valumaan suupielestä... Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Otan ohjeen talteen=) Tuo voi olla ihan hauska pika ropsu välpalaksi lapsille=)

    VastaaPoista
  3. Voi ropsua ei oo saanu sitten miesmuistiin. Meillä se oli isän pravuri lättyjen ohella. Meillä kylläkin laitettiin ropsuun mukaan pekonia ja juustoraastetta. Voi nälkähän tässä tuli, harmi kun ei ole kananmunia...

    VastaaPoista
  4. Tuollainen pekonijuusto pannari on varmasti hyvää! Ruokaisampaakin kuin tämä makeampi versio? Pitääpä joskus kokeilla! Kiitos vinkistä Hanski! :)

    VastaaPoista