maanantai 8. maaliskuuta 2010

Juustoinen peruna-kinkkuvuoka

Tänään syötiin tälläistä.
Mun mielestä oli hyvää, ja kaksi lasta kolmesta tykkäs kans. Jäi vaan harmittamaan se 1/3, harmi kun ei kaikki tykkää samoista eväistä....
No, tämä oli nopea ja helppo valmistaakin, ihan sopiva tälläiseen päivään, kun yövuoroväsy painaa vielä. :)
Jos tekisin vaan itelleni, niin olisin laittanu Aura-juustoa, mutta säälin miestä sen verran, että jätin laittamatta. Se kun saa fyysisiä oireita siitä hajusta. ;)
Mutta eri juustoilla tätä saa helposti maustettua itelle mieluisaks, Valioltakin on tullu niitä uusia purkkiraasteita, joissa on vaikka mitä ihania makuja. Nam!


1kg perunasipulisekoitusta
300g kinkkukuutioita
3 tomaattia
150g juustoraastetta maun mukaan
4 dl ruokakermaa (tai 2dl ruokakermaa ja 2dl vettä/maitoa)
suolaa, paprikajauhetta, basilikaa, kuivattua ruohosipulia ja ripaus mustapippuria

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi, valuta enin neste pois.
Laita kerma kippoon, sekoita mausteet siihen.
Laita uunivuokaan perunasipulisekoitus,kinkkukuutiot, tomaatit, juustoraaste ja maustettu ruokakerma.

Paista 200 asteessa n. 60-75 min. Tarkista kypsyys, peitä tarvittaessa.

3 kommenttia:

  1. Helpohkon näköinen ohje ja silti niiiiiiiin herkullisen näköistä murkinaa! Täällä on tietokoneen näppäimistö jo kuolassa...

    VastaaPoista
  2. Mää kävin tänään ostamassa ainekset tähän einekseen. Huomenna aion koittaa onneani :)

    tv. Hartikainen

    VastaaPoista
  3. Tuo onnistuu aivan taatusti! :)
    Mä aivan kuolaan aatellessani jotain aurajuustoista versioa, mutta kun ei täällä voi sellaista kokeilla, nuo muut hankkis mulle lähestymiskiellon! :)

    VastaaPoista