Yritän parhaani mukaan minimoida ruokahävikin.
Mummun opetukset takaraivossa olen sitä mieltä, että on synti laittaa ruokaa roskiin.
Puhumattakaan rahan tuhlauksesta, ja roskakasan kasvusta..
(Joskus niin kuitenkin käy, ikävä kyllä.)
Tällä kertaa käytämättä uhkasi jäädä tämä Fazerin puuro systeemi. Ostin sen yövuoroihin, aamupuuroksi. Helppo mitata leseet lautaselle ja kaataa kuuma vesi päälle.. mutta kun maistui mun suussani niin sahanpurulta...
Tänään aktivoiduin sämpylän tekoon, ja laitoin tuota puurohitu-jyväseosta kaurahiutaleiden tilalta.
Siirapista puolet on itse tehtyä Kuusenkerkkasiirappia, puolet tavallista vaaleaa siirappia.
Jauhoina tänään sämpyläjauhoja höystettynä desillä auringonkukansiemeniä.
Seos, josta tuli pahaa puuroa, maistui hyvältä sämpylöissä. :)
Tuosta tulee vielä toinenkin satsi, jonakin toisena päivänä.
50g hiivaa tai 1pss kuivahiivaa
5dl puuroseosta/kaurahiutaleita
½tl suolaa
½dl siirappia
1dl auringonkukansiemeniä
n. 7dl jauhoja
50g voita sulatettuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet, sekoita.
Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Jos teet kuivahiivalla, sekoita ne kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää neste.
Anna nousta liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.
Kun seos kuplii, lisää muut aineet. Alusta taikina hyvin
Leivo heti smpylöiksi, kohota pellillä.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti