keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kuusenkerkkäsiirappi ilman keittämistä


Kesäkuun puolella jatkoin kuusenkerkkä kokeiluja.
Tämä siirappiohje on uskomattoman yksinkertainen.
Silti omat juttunsa oli tässäkin...
kuvittelin, että valmista tulisi hippasen nopeammin, tällä kertaa aikaa meni 2vk.
Toki, jos aurinkoisempia päiviä olisi ollut enemmän, valmista olisi varmasti tullut nopeammin.

Idea on äärimmäisen yksinkertainen.
Kerätään kerkkiä, puhtaalta paikalta ja maanomistajan luvalla.
Otetaan puhdas lasipurkki, painellaan kerkkiä tiukasti purkin pohjalle.
Sitten kaadetaan sokeria päälle, laitetaan vaikka lautanen kanneksi ja asetetaan purkki ikkunalaudalle mahdollisimman aurinkoiseen kohtaan.
Sen jälkeen toivotaan paljon aurinkoisia päiviä.
Pariin kertaan tökin lusikalla hieman kovettunutta sokeria ja painelin sen paremmin jo siirapiksi muutuneen soosin sekaan.

Kokeilin laittaa toiseen purkkiin tavallista sokeria, toiseen ruokosokeria.
Tavallisella tulos oli surkea. Valmista siirappia tuli pari teelusikallista.
Sokeri ei niinkään sulanut, vaan jäkettyi köntiksi kerkkien päälle.
Ruokosokerilla tulos oli huomattavasti parempi.

 
 
Maistoin. Siirappinen, havuinen maku. Ei pahaa, aika voimakasta.
Netin mukaan tätä voi flunssaisena sekoittaa kuumaan veteen ja juoda sellaisenaan.
Tai laittaa jäätelöön, jogurttiin, puuroon... mihin haluaa.
Jääkaapissa säilytettynä pitäisi säilyä pari vuotta.



















8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kokeilu! Näyttää hyvältä toi siirappi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli ihan onnistunut viritys!
      Pitää testaya flunssa lääkkeeksi kun sellainen iskee.

      Poista
  2. Nam. Kuusenkerkkiä on pitänyt joka vuosi kerätä ja jotain kivaa niistä valmistaa, mutta aina se jää. Tänä vuonnakin oltiin ulkomailla, kun kerkät olivat parhaimmillaan. Josko ensi vuonna sitten ja vaikka kokeilisi tätä ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin ajatus muhi pari vuotta ensimmäisen epäonnistuneen kokeilun jälkeen. :)
      Ensi vuonna sitten!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Suosittelen! :)
      Ei vaadi paljoa vaovannäköä, enemmänkin aurinkoisia päiviä.

      Poista
  4. Kannattaa laittaa kuusenkerkät ja sokeri vuorotellen kerroksittain, ei kahtena paksuna patjana. Ettei sokeri kovetu "kanneksi" purkin yläosaan.

    VastaaPoista
  5. Eli useampaan, ohuempaan kerrokseen kuusenkerkät ja sokerit. Maku syvenee, jos leikkelee kuusenkerkkiä veitsellä pienemmiksi.

    VastaaPoista