perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mustikkakukko



Alkuvuodesta mies toi mulle kauppareissulta kalenterin. Prismassa oli niitä jaettu, mahtoi olla joku lähiruokajuttu, koska kalenterin takana oli lähistön leipomoiden yms mainoksia. 
Tämä ohje on peräisin siitä. Ja voin kertoa, että tätä teen taatusti toistekin! Koko perhe tykkäs! 
Vieras ei ehkä sitä tiedä, mutta meillä asuu niin ranttua väkeä, että ei oo ollenkaan itestään selvää että kaikille kelpaa...mies ei hirveästi piittaa makeista leivonnaisista, yks ei suostu syömään mitään missä on "limaa", toinen ei halua ja kolmatta ei vaan huvia. Mä syön yleensä kaikkea missä on sokeria, ja jos on suklaakuorrutus niin menee vaikka keskikokoiset kivet, luulisin. Niin, ja tämä kelpas myös mummolle ja papalle. Mihin seinään saan piirtää punasen ruksin..? :)

Ulkonäkö ei mieltä ylennä, mutta maku oli kohdallaan, ja vaniljakastikkeen kanssa aivan taivaallista! 
Ohjeessa käsketään kaulitsemaan kansilevy ja nostamaan se täytteen päälle...se ei multa onnistunu, repeili niin pahoin. Kaulin sitten pienempiä paloja ja kokosin niistä kannen, varsinaisen tilkkutäkin. :)
Syksyllä tein puolukkakukkosia jotka olivat myös hyviä. Tämä oikeastaan vielä parempaa.


225 g voita
2dl sokeria
2,25 dl ruisjauhoja
2,25 vehnäjauhoja
½ tl soodaa

Täyte:
500g mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

 Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
Kääri taikina kelmuun ja anna olla jääkapissa tunnin ajan.
Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä levyksi. Vuoraa piirasvuoan taikinalla.
Kaada mustikat päälle.
Kauli loput taikinasta mustikoiden päälle kanneksi. 
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.


Joku ehti napata palan, ennen kuin sain kuvan. :)


3 kommenttia:

  1. Meillä anoppi tekee mustikkakukkoa.Tein joskus syksyllä minäkin,en vaan saanut niin hyvää kuin anoppi.

    On se vaan niin hyvää.

    Laitoiko mustikat suoraan pakkasesta jäisinä.

    VastaaPoista
  2. Mustikkakukko on kyllä niin hyvää. Ei vaan oo tullu itse tehtyä kun on syöny sitä usein äidin tekemänä. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköinen kukko - ja helppo tehdäkin vielä!

    VastaaPoista