Tämä ohje löytyi Kevyt Kokki-lehdestä. Nro 12 vuonna 2010.
Iidan teki mieli leipoa suklaapikkuleipiä, ja näihin sitten päädyttiin. Kaikille kelpasivat! :)
Taikinasta tuli 17 keksiä. Ohjeessa luvattiin, että tiiviissä rasiassa säilyvät viikon, mutta ilmeisesti meidän kippo ei ollut tarpeeksi tiivis...? Ei nuo keksit tosiaan viikkoa vanhentunu!
100 g voita tai margariinia
1½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 rkl (tummaa) kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 70 g tummaa suklaata rouhittuna
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen.
Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet, paitsi suklaarouhe.Sekoita.
Lisää viimeisenä suklaa ja sekoita nopsasti.
Muotoile taikinasta pieniä palloja, nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele pallot jauhotetuin sormin ohuemmiksi lättänöiksi.
Paista 15 minuuttia uunin alatasolla. Jäähdytä ritilällä.
Ihanan näköisiä, namnam...
VastaaPoistaTerkkuja1 <3
Herkullisia taatusti, tykätään kans tämän tyyppisistä.
VastaaPoistaAivan törkeän hyvältä näyttää!!
VastaaPoistaMielettömän hyvän näköisiä... Ei mahda meiltäkään riittävän tiivistä rasiaa löytyä... harmi. =D
VastaaPoistaMahtavan muhkeita! Ei säilyis meidänkään rasioissa...
VastaaPoistaHeippa, tulin vastavierailulle. Ja laitanpa tämän reseptin heti kokeiltavien listalle... näyttävät nimittäin sellaiselta herkulta, ettei meidänkään kaapeissa ja purkeissa säilyisi ;)
VastaaPoista