Viime viikolla mummolareissulla sain ystävältäni valtavan kasan raparperia. Kiitos vielä Anna!
Pakkohan siitä oli heti tehdä jotain, joten ensimmäisenä pistin kahteen kattilaan porisemaan raparperimehua.
1l raparperin paloja
5 dl vettä
½dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Huuhtele raparperin varret.
Palo ne kuorineen kattilaan, lisää vesi.
Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Jos haluat kirkasta mehua, älä sekoita.
Siivilöi mehu toiseen kattilaan. (Älä painele raparpereja jos haluat kirkasta mehua.)
Lisää sokeri, anna liueta mehuun. Lisää sitruunamehu, sekoita.
Anna jäähtyä ja pullota.
Mehun pitäisi säilyä jääkaapissa pari viikkoa.
Toisessa kattilassa valmistui melko samanlaista settiä, pienillä höysteillä.
Molemmat maistuivat ihanan raikkailta! Tämä vaihtis B ei kyllä odotellut yön yli ennen kuin pääsi käyttöön, hyvää oli silti!
Molemmat ohjeet löytyivät pinterestin kautta.
Ja molemmissa puolitin sokerin määrän. Nyt se oli jälkikasvun mielestä sopiva. :)
Raparperi-mansikkamehu on vielä testaamatta, sekin kiinnostaisi..
5dl raparperin paloja
8dl vettä
1 kanelitanko
½dl sokeria
3rkl sitruunamehua
Pese ja paloittele raparperit.
Laita kattilaan raparperit, vesi ja kanelitanko.
Anna kiehua hiljalleen n. 10 min.
Jäähdytä juoma haaleaksi, mielellään sideharson läpi.
Lisää kirkkaaseen juomaan sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kunnes sokeri on täysin liuennut.
Kaada puhtaisiin pulloihin ja anna tekeytyä viileässä yön yli ennen tarjoilua.
Lisää mehuun vettä jos haluat miedomman makuisen juoman.
Ennen tarjoilua voi lisätä mintun lehtiä ja jääpaloja.
Samalla tein uusintana nämä aiemmin testatut raparperipiirakat.
Ihania raparperiherkkuja..nam:) Raparperimehu ei olekkaan tullut juotua aikoihin, lapsuudessa äiti teki aina mehuja ja välillä niistä tehtiin mehujäitä:) Mukavaa viikkoa sinne♥
VastaaPoistaVoi, pitääpä kysyä haluaisko nuorin vaikka mehujäätä tästä! kiitos vinkistä! <3
PoistaMukavaa viikkoa myös Sinulle! <3
Raparperimehu on kyllä ihanan väristä ♥ Ja niin herkullista, eipä oo koskaan tullut tehtyä tätä itse! Aina vaan juonut muiden tekemiä :)
VastaaPoistaTuo väri tosiaan on ihana, samoin maku! Raparperistä saa kivasti muutakin kuin piirakkaa. :)
Poista