keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Vanilja-puolukkapiirakka


Pakastimesta löytyy vieläkin viime syksyisiä puolukoita, ja johonkin niitä pitäisi käyttää ennen kuin uusia tulee.
Tämän piirakan olen tehnyt aiemmin vanilja-raparperiversiona, mutta nyt tosiaan puolukoilla.
Hieman epäilytti, mutta hyvää tästä tuli!
Vieraitakin kävi, ja piirakka maistui omatekoisen vaniljakastikkeen kanssa.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 pss Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta
4½ dl maitoa
100g valkosuklaata
250-300g puolukoita

Pinnalle ruokosokeria.


 Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellut piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.

Sekoita vaniljakastike ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 10 minuutiksi. Rouhi suklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

 Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja sen päälle haluamasi määrä puolukoita.
Ripottele pinnalle ruokosokeria.
 Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut vähän väriä.

 
Vaniljakastike:
4dl maitoa
1 kananmuna
1rkl perunajauhoja
3rkl sokeria
3tl vaniljasokeria

Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin että munan rakenne rikkoutuu täysin.
Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran.
Älä anna kiehua!

Siirrä kattila kylmään veteen, lisää sokeri.
Hämmennä silloin tällöin kunnes kastike jäähtyy niin ettei enää polta kättä.
Lisää vaniljasokeri.




Jos sinulla on hyviä puolukkaohjeita, otan mielelläni sellaisia vastaan! :)






3 kommenttia:

  1. Tähän käyvät myös puolukat. Ja marjojakin menee mukava määrä :)
    http://suklaasilmat.blogspot.com/2014/08/punaherukkapiirakka-marjapiirakka.html

    VastaaPoista
  2. Nyt onkin saatava pakastin tyhjäksi, uutta satoa varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sun ohje on tosi kivan oloinen, testiin menee! Kiitos! <3

      Poista