torstai 26. heinäkuuta 2018

Raparperipaistos





Tämä on taas näitä eväitä, joista ei saa kaunista kuvaa!
Raparperipaistos. Yksinkertaisia, hyviä raaka-aineita, herkullinen lopputulos.
Lisukkeena (muuten niin tylsää) vaniljajäätelöä.
Olipa hyvää!

Tarkkoja mittoja en laittanut, lisäilin aineita niin kauan että mönjää oli riittävän paksu kerros raparperien päälle.
Omenapaistoksessakin meillä väki tykkää enemmän paistoksesta kuin omenasta..
Siinä mielessä tämä on ehkä parempi versio, raparperikin maistui kaikille.

Raparperit (kuoritaan) palotaan uunivuoan pohjalle.
Kattilassa sulatetaan voita johon sekoitetaan kaurahiutaleita, fariinisokeria ja 1-2 tl kanelia.
Seosta pyöritellään kattilassa jonkin aikaa ja kaadetaan sitten raparperien päälle.
Paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Tarjoillaan jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Asiasta kukkaruukkuun...
Meillä on saatu ensimmäinen oman maan kesäkurpitsa!
Mahtavaa! Saatiin jotain kasvamaan ilman että rusakko tai jokin muu otus söi sitä! ;)

Tällä viikolla tosin Lakeuden Vesi on pyytänyt vedenjakelualueensa (Ilmajoki, Kurikka, Seinäjoki) asukkaita käyttämään vettä harkiten ja välttämään piha-alueiden kastelua.
Kuume kesä on nostanut vedenkulutusta mutta kuiva jakso laskenut vesistöjen ja pohjavesien pintoja huomattavasti.
Olenkin miettinyt, että onko paha jos kastellaan vain  3 kesäkurpitsan ja 6 tomaatin taimea...?
Myös pyyhepyykkiin olen kiinnittänyt erityishuomiota ja taas tehostanut muistuttamista siinä että samaa pyyhettä voi käyttää useammalla kuin yhdellä uintireissulla.. Meillä on pesty aivan tolkuttoman monta koneellista pelkkiä kerran käytettyjä pyyhkeitä, jotka kuitenkin näillä säillä kuivuisivat nopeasti ulkona. Seuraavalle uintireissulle saisi napata saman pyyhkeen mukaan.
Tuntuu huolestuttavalta tälläinen, en muista että koskaan ennen näillä leveysasteilla olisi varoiteltu vedenkäytöstä...
Sinänsä uskomatonta, että viime kesänä vettä satoi päivästä toiseen, viljoja jäi peltoon yms.
Tänä kesänä luonto ja viljelijät ovat kovilla kuumuuden ja kuivuuden takia..
Missä on se kultainen keskitie?







8 kommenttia:

  1. Voi raparperipaistos on niin hyvää! :)
    Tämä taas muistuttaa meitä muutenkin veden turhasta juoksutuksesta. Me täällä olemme tottuneet että vettä vaan tulee hanasta. Kuinka monta litraa sitä turhaan lasketaan per päivä.
    Intiaanikesä hellii meitä, nautitaan lämmöstä. Jospa talvikin olisi kunnon talvi, lunta ja pakkasta :)
    Halit päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollu aiemmin tajunnut tehdä raparperista tälläistä. Jatkossa kyllä teen useamminkin.
      TUo on niin totta. Liian helposti vettä menee haaskalle liikaa! Eihän se ole mikään ehtymätön juttu...
      Talvella testatiin, miten nopeasti suihkusta selviää. Tekniikkana niin että hana kiinni aina saippuoinnin aikana eikä huvikseen suihkuttelua. Lyhythiuksiselta vettä valui n. puoli minuuttia, pitkähiuksisellla puolitoista. Eikä pesutulos kärsinyt lainkaan.

      Toivottavasti talvi olisi taas oikea talvi. MIkään ei masenna niin kuin sade ja madot jalkakäytävällä tammikuussa.

      Halitus sinnekin! <3

      Poista
  2. Aijai miten hyvännäköistä. Teen tätä aina omenoista, mutta en ole raparperista kokeillutkaan. Mahtava idea! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ollu aiemmin tehny muuta kuin ompuista. Kannattaa kokeilla myös raparperista! :)

      Poista