lauantai 25. syyskuuta 2010

Pekoni-sienet ja spagettipata

Kaikkien herkkujen jälkeen, ajatukset arkeen ja katraan ruokkimiseen...
Mun suussa tämä eväs oli oikein hyvää, mieskin tykkäsi.
Esikoisen ensimmäinen kommentti: "Kuka typerys tänne on sotkenu jotain pahuksen sieniä???" Just joo, kauankohan vielä menee, että voin laittaa sille kauhan käteen ja sanoa, että keitäpä poika ihan ite, mä meen siksi aikaa sohvalle lukemaan.... ? :)
Ohje on Raketti Spagetti-pussin kyljestä, pienin muutoksin.



1 pss Raketti Spagettia (350 g)
1 l vettä + 2 lihaliemikuutiota
1 tlk herkkusieniä
1 sipuli hienonnettuna (tai pakasteena)
4-6 valkosipulinkynttä murskattuna
300 g kinkkukuutioita
(½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna )


ripaus suolaa ja mustapippuria, basilika, yrttisuolaa, mikä nyt sattuu maistumaan

Kuorrutuskastike:

3 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
4 dl spagetin keitinlientä tai lihalientä
2 dl kermaa tai maitoa
n.100 gjuustoraastetta
½-1 tl mustapippuria
1 muna



Keitä spagettia lihaliemessä 6 minuuttia ja valuta lihaliemi talteen siivilän läpi. Älä huuhdo spagettia. Kaada se isohkoon voideltuun uunivuokaan.

Kuumenna pinnoitettu pannu ja paahda siinä sieniä, sipulia sekä valkosipulia, kunnes niistä on neste haihtunut. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet ja mausta seos persiljalla sekä tarpeen ja maun mukaan suolalla ja pippurilla, yms.

Tee kuorrutuskastike. Kuumenna voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta seos. Lisää valutettu keitinliemi ja kerma tai maito koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta noin 5 minuutin ajan.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustoraaste, mustapippuri ja muna. Kaada kastike muiden aineiden päälle vuokaan ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Sekoita.
 Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin

Tähän samaan postaukseen laitan nämä herkkusienijutut, joita kokeilin joku päivä. Todella hyviä, helppoja ja nopeita!



Eli poistin sienistä kannat, tungin täyten ruohosipulituorejuustoa ja kääräisin ympärille pekonisiivut. Kiinnitin ne liotetuilla hammastikuilla jotka poistin ennen tarjoamista. Paistoin uunissa n.225 asteessa niin kauan että pekoni näytti valmiilta. :)
Nämä on ihania grillissäkin...

2 kommenttia:

  1. Herkulliset ruoat teillä maistuis kyllä mullekin.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä, erityisesti tuo spagettiruoka. Minä olen niin hiilareiden perään että erityisesti makaroniruoat vetoaa aina. Ja nyt on vielä kamala nälkä :)

    Miten ihmeessä ne lapset oikein löytää ne sienet sieltä ruoasta ;) itse ainakin penskana inhosin sieniä ja menin aina lankaan jos ruokaan oli piilotettu niitä. En aavistanut mitään :b

    VastaaPoista