sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Marenkiomenat


Tämä ohje löytyi Pirkka-lehdestä. Monena päivänä sitä katsoin ja kuolasin...mutta kun itselleen ei viiti ruveta tekemään. Mies ei moisista perusta, eivätkä lapsetkaan. Liian epäilyttävän näköistä niiden makun. Omenat omenina ja niin poispäin...
No, kukas muu pelastaa pulasta kuin sisko! Eli tällä kertaa koe-eläimeksi joutui nuorin siskoni. Kiitos vaan vielä!;)
Kyllähän nämä meille maistui, jäätelön kera vielä...


4 isoa tai 8 pientä hapanta omenaa
2 rkl sitruunanmehua

Mantelimuruseos
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl Pirkka mantelijauhetta

Marenki
2 kananmunanvalkuaista
1/2 dl sokeria


 Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Levitä omenanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan. Kostuta omenien leikkauspinnat sitruunanmehulla.

Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi, sokeri ja mantelijauhe keskenään. Levitä muruseos omenoille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Varmista omenoiden pehmeys. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja happamuudesta.

 Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdon joukkoon sokeri vähitellen. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kallistetun kulhon pohjalla. Levitä marenki murupinnan päälle. Kuumenna uunin ylätasolla vielä pari minuuttia eli kunnes marengin huiput ruskistuvat.

 Tarjoa uuniomenat kuumina vaniljajäätelön kanssa.









3 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut uuniomenoita tehtyä kuin koksätunnilla, ööööö.... jotain 25 vuotta sitten. Ois vissiin jo aika :)

    VastaaPoista