maanantai 20. marraskuuta 2017

Helppo kanapata



Näin viikon alkuun sopii mielestäni ruokavinkit. Tätä soosia kannattaa testata.
Alkuperäisen ohjeen bongasin joskus jostain netin uumenista, enpä enää muista mistä...

Meillä kanaruuat maistuvat kaikille.
Osa porukasta tykkää myös tuosta pekoista, osa ei.
Siksi laitoinkin kastikkeen pinnalle vain parin suikaleen verran pekonia, loput paistoin erilliselle lautaselle.
Muutenkin vähän suurensin ja muokkasin ohjeita, meille oli läheisiä tulossa kylään ja halusin tarjota ruokaa kaikille.
Kastike maistui kyllä kaikille. "Äiti, tää on taivallista! Tee uudestaan joku päivä!"
Voiko parempaa kiitosta saada? :)
Kuva ei siis tee oikeutta, mutta enpä siinä hässäkässä muistanut kuvata paremmin aseteltuna.


1kg maustamattomia kanansuikaleita
nokare voita paistamiseen
mustapippuria, yrttimaustetta, 
paprikamaustetta, ripaus chilijauhettta
2dl vettä
1 kanaliemikuutio
150g creme fraichea
3tl sinappia
2 tomaattia
1 paprika
n. 170g pekonia

Paista kana filesuikaleet voissa. Mausta mielesi mukaan.
Lisää pannulle tomaatin ja paprikan palat.
Lisää creme fraiche, vesi, liemikuutio ja sinappi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
Ruskista sillä aikaa pienityt pekonisuikaleet. Laita paistetut talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Tarkista kastikkeen maku, lisää tarvittaessa maustetta.
Ripotele pinnalle pekonisilppu.
Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tällaiset ruuat ovat niin herkullisia näin talvella. Nyt varmaan jo voi talvesta puhua, kun hieman luntakin maassa :)

    VastaaPoista
  2. Nykyään on hankala tietää miksi vuodenaikoja pitäisi sanoa, kun aina sataa ja on koleaa. 😊 Ainakin nyt pitäis olla talvi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta,hyvältä näyttää!! Nuo kommentit on kyllä ihan sitä parasta kiitosta♥ Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Kiva kuulla ettei äiti aina pilaa päivää oudoilla ruokakokeiluilla. ;)

      Poista