perjantai 6. lokakuuta 2017

Nopea omenapiirakka




 
Syksy ja omenapiirakka. Ne kuuluu melko lailla erottamattomasti yhteen. :)
Tämä ohje löytyi jostain netin syövereistä, ja seuraavana iltana seiskaluokkalainen leipoi lähes samalla ohjeella toisen. Se ohje löytyi köksän kirjasta.
Ai että mä tykkään tuosta että joka jaksossa tulee kotiin lappu jossa on lista kotitöistä/ruuista/leipomuksista joista pitää valita ja toteuttaa vähintään 8.
On siinä kyllä ruutuja vapaavalintaisille jutuíllekin.
Oon perustellu alunperinkin lapsille kotitöihin osallistumisen sillä, että jokaisen pitää osata tehä ruokaa, siivota sotkunsa ja pestä vaatteensa, koska niitä taitoja tarvii läpi elämän, joka päivä.
Äiti ei todellakaan aio ottaa huolekseen aikuisten lasten siivouksia tai ruokalistaa.
Paras siis oppia ne taidot ennen kuin muuttaa pois kotoa. :)
Pari päivää sitten nautin kovasti kun keskimmäinen teki isomummunsa ohjeella piparkakkutaikinan ja sisarustensa kanssa leipoi sen. Huolehti myös paistamisen, mun ei tarvinnut muuta kuin kuunnella iloista naurua keittiöstä, nauttia jouluisesta tuoksusta ja valmiista pipareista.

Joulu alkaa muutenkin olla mielessä kun illat pimenevät.
Mä nautin kynttilöistä, joulujuttujen miettimisestä ja tunnelmasta.
Ja vaikuttaa kovasti siltä että oon tartuttanut sen myös jälkikasvuun. ;)

 
2,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1 piimää tai kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
1dl öljyä
1kananmuna
omppuja
kanelia
sokeria
Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Lisää kermaviili, öljy ja kananmuna.
Sekotia tasaiseksi, kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Asettele pinnalle omenan viipaleet ja ripsi päälle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25-30min.









6 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää taivaallisen hyvältä tuo omppupiirakka!♥ Ihana kosteus nousee kielen päälle lukiessa ja kuvia katsoessa:) Aikoinaan on täälläkin nautittu noista koulujen köksäntunneista, kun jälkikasvu innoissaan teki ruokia..harvemmin itse jaksaa alkupala-ruoka-jälkipala linjalle lähteä:) Nam!! ja hyvähän se on että oppii kaikki tarvittavat perustaidot jotta sitten vanhempanakin pärjää!♥ Ihanaa viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, poitsu tosiaan onnistui! Viime viikolla teki samalla ohjeella raparperipiirakan, sekin oli todella hyvää!

      Poista
  2. Moikka. Tunnelmallisia leipomishetkiä sinulla siellä. Vesi nousee kielelle, kun ajattelen omenapiirakan tuoksua. Kristiina

    VastaaPoista
  3. Oi, nam nam. On tärkeää ja hienoa, että lapset osallistuvat kotitöihin. Niitä taitoja tarvitsee läpi elämän. Välillä oikein masentaa uusavuttomuus, mihin törmää. Kaupassa ei sentään enää myydä valmiiksi paistettua jauhelihaa. Se oli minun mielestä aivan käsittämätöntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Mun mielestä peruskoulun jälkeen pitäisi kaikilla nuorilla olla pakollinen vuoden talouskoulu...saattais vähän karsia sitä kädettömyyttä ja lisätä nuorten elämänhallintaa!
      Valmiiksi paistettu jauhis..voi luoja! Ne valmiiksi keitetyt perunat vakuumissa taitaa painia samassa sarjassa..?

      Poista