torstai 3. elokuuta 2017

Mustikkaropsu





Iltana eräänä oli ajatus tehdä ropsua.
 Maitoa ei sitten ollutkaan tarpeeksi, mutta jääkaapista löytyi mustikkakiisseliä.
 Jatkoin taikinaa sillä, ja herkkua tuli!
Päivitetty versio peruspannarista. :)

5dl maitoa
3dl mustikkakiisseliä
3 munaa
100g voita tai 1dl öljyä
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1tl suolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita märät aineet keskenään.
Sekoita seokset keskenään.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Onpa hauska ohje, en ole aiemmin kuullutkaan! Menee reseptikirjaani ;)

    VastaaPoista
  2. Tuo näyttää kyllä hyvältä, pitääkin kokeilla:) Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu!
      Kiitos, rentoa vkl myös sinne päin! 😊

      Poista
  3. Murresana.. :)
    Murteet on kyllä niin hieno juttu! Ihania sanoja. :) Omia lemppareitani on völijyyn ja väkitukko.

    VastaaPoista
  4. Olipa hyvä käydä kurkkimassa leipomuksiasi �� tuumasin täs viikolla isännälle, jotta vois tehdä ropsua ny viikonloppuna ku on tenavatki kotona. Tätä pitää testata ehdottomasti ��
    Terkuin, Suvi

    VastaaPoista