Jostain kirjasta löytyi jo aikoja sitten tämä ohje josta keskimmäinen kiinnostui.
Aineetkin hankin jo aiemmin, mutta sitten asia vaan unohtui.
Lauantaina piti mennä vasta iltavuoroon, joten aamulla sovittiin että nyt testataan.
Jotain outoa oli kuitenkin tapahtunut.
Kaappiin laitetuista kuudesta Mars patukasta oli jäljellä vain kaksi! ;)
Kukaan ei myöntänyt niitä syöneensä, ja mä en muistanu... ehkä asialla oli hiiret, tai jopa rotat.
Onneks on Sale lähellä, aloitin sitten hakemalla sieltä täydennystä.
Ohje on sopivan helppo. Tässä ei tarvita mitään lämpömittareita tai muutakaan pikkutarkkaa, pitkäkestoista piiperrystä.
Mä puuhailin omiani, nuori herra kokkaili.
Ja näistä aineistahan ei voi saada aikaiseksi muuta kuin hyvää. :)
Ohjeessa oli taas tummaa suklaata, mutta jälkikasvun makumieltymyksiä kunnioittaen ostin maitosuklaata. Nämä olisi myös pitänyt paloa kolmion muotoisiksi, mutta koska kokki saa päättää, niin ei tehty. Kaikkia reunoja ei kuulemma haluttu dippailla siihen suklaaseen, joten meillä sulatettiin vähemmän kuin ohjeen mukainen määrä.
6 Mars-patukka (a 51g)
120g voita
11dl riisimuroja
150g (tummaa) suklaata
Paloittele Mars-patukat ja voi kattilaan. Sulata ne samalla sekoitellen.
Mittaa riisimurot kulhoon, kaada suklaaseos joukkoon. Sekoita.
Kaada seos n. 25x40cm (tai pienempään) vuokaan leivinpaperin päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.
(Meillä 15-20 min pakastimessa.)
Paloittele levy haluamallasi tavalla.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Dippaile karkkipalojen reunat sulaan suklaaseen. Nosta leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin kunnes suklaa jähmettyy.
Näyttää kyllä todella herkullisilta! En miekään myöntäis syöneeni kaikkia patukoita jos tietäisin että leipoisit vain lisää :P Selvästi hyvä taktiikka joka häätyy ottaa itsekin käyttöön ;)
VastaaPoista:) Kummasti nämä teki kauppansa.
VastaaPoistaOnpa mielenkiintoinen ohje! :) varmasti hyvää. Se valion suklaatuorejuusto ei tosiaan edes maistu suklaalle.. Eikä edes kaakaolle. Kannattaa käyttää tavallista tuorejuustoa ja sulattaa suklaata joukkoon ;)
VastaaPoistaNo jo on kummaa suklaatuorejuustoa jos siihen ei oo saatu minkäänlaista makua!
PoistaTuorejuusto-suklaa on kyllä hyvä vaihtoehto, moneen juttuun. :)