keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tumma suklaakakku


Tämä kakku oli kokeilussa parisen viikkoa sitten. 
Tarkoitus oli ottaa kuvia myös sisuksesta, eli leikatusta palasta, mutta toisin kävi...
Jere otti nämä kuvat, ja antoi kameran mulle niin vauhdikkaasti että se putos laattalattialle ja pomppas siitä pari kertaa enen kun ehdin kissaa sanoa. Se oli sitten sen kameran loppu. Kuvat onneks saatiin ulos, ja mies tilas uuden kameran. Ja Jere vietti illan ruuvaten vanhaa.
(Onneks se uuden tilaaminen ei ollu mun hommani...inhoan klikkailla aina vaan uusia nettisivuja ja vertaillavertaillavertailla...unohan aina että mitä olinkaan vertaamassa ja mihin.)


Mulla ei oikeen oo muistikuvaa että mistä oon tämän ohjeen saanu, työlaukusta se lappu löyty, joten kai sieltä joltain?
Hyvä ohje, pohja nousi hyvin ja oli mehevä.
 Mutta seuraavalla kerralla lisään taikinaan suklaarouhetta ja halkaisen pohjan. 
Väliin jotain herkullista mössöä.

1prk rahkaa
150g voita sulatettuna
2 munaa
½dl maitoa
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1½tl soodaa 
1tl suolaa
3/4dl kaakaojauhetta
5dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään.
Kaada taikina 24cm irtopohjavuokaan. (Alkuperäisessä ohjeessa myös rengasvuoka käy. Sitä en vielä kokeillut.)
Paista alimmalla tasolla 175 asteessa n. 60 minuuttia.

Kuorrutukseen 200g suklaata ja 50g voita, jotka sulatetaan yhdessä, sekoitetaan ja kaadetaan kakun päälle.
Koristelu maun mukaan.



4 kommenttia:

  1. voi nam miten maukkaan näköinen!

    VastaaPoista
  2. Tää oli NIIIIIIIN hyvää ja painokaan ei noussu vaan laski :D -Anna

    VastaaPoista
  3. Nämä suklaakakut on kyl julman herkullisennäköisiä..! ;)

    VastaaPoista