perjantai 1. helmikuuta 2013

Valkosipulisämpylät




 Talvi inspiroi kaikkeen tavalliseen ja tylsään leivontaan. 
Sämpylät eivät ole millään tavalla erikoisia tai näyttäviä,
mutta niin hyviä!
Valkosipulilla höystettyinä en ollut aiemmin kokeillut, mutta kannatti.
Teen toistekin.



5dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
½dl öljyä
1½dl ruisleseitä
  10-11dl sämpyläjauhoja (ite en mittaa jauhojen määrää, laitan niin paljon että taikina tuntuu hyvältä.)
2 valkosipulinkynttä
ropsaus valkosipulijauhetta


Laita kulhoon pari desiä jauhoista, leseet, kuivahiiva, suola ja sokeri. Kaada sekaan lämmitetty maito (n.+42asteinen). Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää puserretut valkosipulin kynnet ja valkosipulijauhe, lisää loput jauhoista vähitellen . Viimeisenä öljy. Vaivaa taikina niin että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Peitä kulho ja laita esim mikroon (siellä ei ole vetoa) kohoamaan 30 minuutiksi.
Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä. Laita pellille ja anna kohota liinalla peittettynä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. 





 Illalla on ihana hörpätä teetä sämpylän kanssa.






2 kommenttia:

  1. Nam.... valkosipuliset sämpylät kuulostavat herkulta!

    VastaaPoista
  2. Varmasti terveellisiä ja herkullisia <3

    VastaaPoista