maanantai 25. helmikuuta 2013

Suolapähkinäbrownie


Ystävältä sain ohjeen tähän herkkuun, jonka kalorimääriä ei parane edes ajatella.
Ulkonäkö ei hurmaa, maku kylläkin. 
 Vaikka mun suuhuni olis ehkä kuitenkin tumman suklaan tilalla toiminut paremmin maitosuklaa. Pähkinöissäkin hieman oikaisin...kotona oli suolapähkinöitä eikä suuremmin kauppareissu houkutellut, joten sujuvasti unohdin nuo muut lajit.
Tuntuu että kaupassa saa muutenkin juosta ihan jatkuvasti...



Vaniljajäätelö sopii tähän kuin nenä päähän. Jäi kuvaamatta se annos, jossa oli myös kiiwiä, nams.

120-130g tummaa suklaata
120g voita
2 munaa
100g (n.2dl) ruokokidesokeria 
100g saksanpähkinöitä tai pecanpähkinöitä
50g suolapähkinöitä
100g (n.vajaa 2dl) tomusokeria
120g (vajaa 2 dl) vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa.
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon suklaa-voiseos.
Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot keskenään, siivilöi ne suklaa-vaahtoseokseen.
Lisää rouhitut pähkinät, sekoita kevyesti.
Paista halk. 20 cm irtopohjavuoassa jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi, 
200 asteessa alatasolla n. 15-18 minuuttia.



Näyttää vähän lehmän läjältä... Kovettuu kyllä jääkaapissa, sitten tästä voi halutessaan leikata suklaapatukan tapaisia paloja.



5 kommenttia:

  1. Taas herkkuja.Jotain voisikin tehdä näin lomapäivän kunniaksi.

    Edellisestä postauksesta bongasin ihanaa ruisleipää,sitäkin voisi kokeilla.Hapankorpuista valmistusiannena kiinnostuin,ostin juuri paketillisen.

    Mukavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Pitääpä itsekin kokeilla joskus suolaisen pähkinän ja makean suklaan yhdistelmää! ;)

    VastaaPoista
  3. Pähkinäleivonnaiset ovat katalia: niin hyviä, mutta niin tuhteja! Maukkaita kylläkin. Itsekin kokeilin pähkinäpiirakkaa ja siinäkin ulkonäkö petti pahemman kerran. Kiitos samoin pirteää viikkoa ja kevään odotusta!

    VastaaPoista
  4. Kylläpä näyttää hyvältä! Täytyy kokeilla pian :)

    VastaaPoista