Anopille lähti tälläinen kakkunen. Täytteenä appelsiinikiisseli ja valkosuklaarahkaa. Kiisseliä tehtiin viimeviikolla kansalaisopiston kakkukurssilla. Oli niin herkullista, että pakko hyödyntää jatkossakin! Valkosuklaa tasapainottaa kivasti, varsinkin jos kiisseliin lurahtaa liikaa appelsiininkuorta. :)
Pohjan ohje Gluteenitonta leivontaa-blogista.
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl vettä tai maitoa
50 g sulatettua voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhotusta varten
Rasvaa
halkaisijaltaan noin 20 cm oleva kakkuvuoka (laita vuoan pohjalle
sopivan kokoinen leivinpaperin pala) ja jauhota vuoka gluteenittomilla
korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
keskenään jauho ja leivinjauhe, siivilöi seos taikinan joukkoon. Lisää
lopuksi neste ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi
lastalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin
alatasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
Appelsiinikiisseli:
1 appelsiinin mehu lihoineen
vähän kuorta raastettuna
3,5 dl appelsiinituoremehua
2 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.
Valkosuklaarahka
130g Pandan valkosuklaata
2 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa.
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Pohjan kostutin vedellä lantratulla sitruunamehulla. Kumpaankin väliin tuli kumpaakin täytettä.
Päällä kinuski.
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria.
Kaada aineet puhtaaseen kattilaan. (Jos kattila rasvainen, rasva tarttuu helposti kinuskiin ja näkyy valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena.)
Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskitasolle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan , mutta maltillisesti.
Valmiin kinuskin tunnistaa siitä, että kun pisaran sitä tiputtaa vesilasiin, pisara säilyttää muotonsa.
Toinen konsti testaamiseen on tiputtaa pari pisaraa kakun pinnalle. Jos kinuski ei ole valmista, kakku imaisee sen sisäänsä.
Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja sen saa levitettyä tasaisesti.
Kuulostaa raikkaalta. Harmi, kun tuota valkosuklaata ei ole vähälaktoosisena.
VastaaPoistaNam, maistuis varmaan mullekin :) Täyte(kin) vaikuttaa aivan ihanalta! Ja kakku näyttää upealta!
VastaaPoistaOmnom, niiiiin herkullisen näköinen! <3
VastaaPoista