torstai 29. maaliskuuta 2012

Kanelibrowniet



Täällä taas, pienen tauon jälkeen. Aika menee niin huimaa vauhtia, ettei tahdo ehtiä kaikkea mitä haluais..
Tänään kyllä tein sen mitä oon jo kauan tuuminu, pystyisinkö...eli kävin avannossa! Mukavalta tuntui, tuo pitää ottaa tavaksi. 

Tämä paakelsi tehtiin tänään vierasvaraksi huomista varten.
Ohje löytyi Kotilieden tämän vuoden kalenterista, helmikuun kohdalta.


150g tummaa suklaata
100g voita
4rkl maapähkinävoita
3 munia
1½dl muscovadosokeria
½dl kanelisokeria
2dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta

Pinnalle:
150g tummaa suklaata
n.½dl maustamatonta jogurttia 
vähän kaakaotomusokeria

Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää maapähkinävoi, sekoita ja anna jäähtyä.

Sekoita kanelisokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää suklaaseos munavaahtoon. Lisää jauhoseos ja sekoita tasainen taikina.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista175 asteessa keskitasolla n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja sekoittamalla siihen jogurtti ja haluamasi määrä kaakaotomusokeria. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä. Paloittele ja tarjoile.

Pohjasta ei tullut hirmu paksu, mutta hyvää tämä on. Jos tykkää suklaasta.
Tumman suklaan tilalla voi käyttää vaikka maitosuklaata jos se maistuu paremmalta.


Huomenna vielä vapaapäivä. Tiedossa lapsen hammaslääkärireissu, ihanan ystävän vierailu ja illalla kansalaisopiston yhden illan kestävä voileipäkakkukurssi.Odotan innolla!

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille täällä vieraileville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti