Meillä on nyt menossa jokin leipä/sämpylä/teeleipäbuumi.
Varsinkin teeleivät on kivoja lasten tehdä. Saavat itse mitata aineet, sekoittaa ja lätkiä pellille. Seison vieressä ja vähän neuvon. Paistamisen olen tähän asti pitänyt itselläni. Tosin Jeren kerkes eilen ottaa sämpyläpellin pois uunista kun ajastin piipitti enkä heti ehtinyt keittiöön.
Kovasti oli osaamisestaan ylpeä poika, oonko mahtanut varjella ja suojella liikaa..?
Tämä ohje löytyi Martan keittokirjasta.
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
30 g sulatettua margariinia tai 2 rkl öljyä
2 dl maitoa
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
30 g sulatettua margariinia tai 2 rkl öljyä
2 dl maitoa
1. Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja lopuksi maito.
2. Jaa taikina kolmeen osaan ja taputtele kustakin matala leipä. Jaa ne taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan.
3. Paista 200 asteessa vaaleanruskeiksi.
Kotitaloustunneilla tehtiin joskus teeleipiä, muistatko, sulla oli varmaan se ihan sama kirja. Tuon näköisiä, ja ohjekin oli aika sama. Täytyiskö mun nyt viimein viikonlopun aikana oikein repästä. Alkaa ne suklaamuffinsseja varten ostetut suklaatkin kohta kävellä vastaan, kun en ikinä saa aloitettua. :)
VastaaPoistaMuistanhan minä, siinä opuksessa on kaikenlaisia hyviä perusohjeita. :)
VastaaPoistaLuulen että mulla on ollu se sama opus mutta vähän eri muodossa, eikös teillä ollu se kierrevihon tyyppinen kirja? Meillä olil "normikirja".
Täytyiskin lisauttaa pojille opus käteen, siitä olis hyvä alottaa opettelu. :)
Luinkin sun blogista että olit leipassu muffinseja. Ei siis kerenny suklaat karkuun. ;)