torstai 16. helmikuuta 2012

Porkkanakakku ja Tosi suklaisia muffinsseja


Tähän astinen elämä on eletty niin, etten koskaan ole tehnyt porkkanakakkua. Tuo virhe piti korjata. 
Mukava ohje löytyi Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta.
Taatusti teen toistekin! 
Tosin seuraavalla kerralla katson tarkemmin, ettei joku vahingossa säädä uunin lämpötilaa pienemmälle...

Samassa yhteydessä tehtiin Iidan kanssa muffinsseja, joiden ohje löytyypi täältä. Tällä kertaa suklaina After Eight ja Pandan valkosuklaa. Myös nämä tekivät kauppansa.




3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
½ tl hienonnettua inkivääriä (ei löytyny, unohdin suosiolla)
1 tl hienonnettua kardemummaa
ripaus suolaa
1½ dl auringonkukkaöljyä (laitoin rypsiöljyä)
4½ dl raakana raastettua porkkanaa

Kuorrute:
60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori (Ei ollut, laitoin sitruunamehua)
100g maustamatonta tuorejuustoa

Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Raasta kuoritut porkkanat.
Sekoita kuivat aineet keskenään.  
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääntele jauhoseos vaahdon sekaan. Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Halkaisija 24 cm.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 55 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
Jäähdytä kakku.

Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet sileäksi seokseksi.
Levitä kuorrute kakun päälle.


1 kommentti:

  1. Se oli sitten jo korkea aikakin tehdä porkkanakakkua ;D Niin hyvää se on!

    VastaaPoista