Parissa kirjassa olen ihastellut muffinssin ja marengin yhdistelmää. Viimeinkin sain aikaiseksi kokeilla moista ihanuutta... Ohje Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.
Näitä vein tänään kahdelle ystävälle, ystävänpäivän innostamana. :)
Ohje on helppotekoinen, ja lopputulos herkullinen. Makea, mutta ei kai suolaisen ystävä tälläisiä rupeakaan väsäämään?
Marengin ohjeella voi tehdä myös pusuja, kun pursottaa kiekurat vaikkapa Marie-keksin päälle.
Muffinsit:
3 kananmunaa
1½dl sokeria
150g margariinia/voita
4dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa
1½dl mustikoita
80g valkosuklaata
Sekoita kekenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Sulata voi.
Rouhi valkosuklaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon ja voin kanssa joukkoon, älä vatkaa massaa tarpeettomasti.
Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin(mielellään muffinssipellille) ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Marenkihuiput:
3 kananmunan valkuaista
1 dl mansikkatomusokeria
1 dl sokeria
250g suklaata
1-2 tl öljyä
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa. (ELi pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin.
Laita vaahto pursotin pussiin ja pursota jokaisen muffinsin päälle.
Paista kuorrutettuja mmuffinseja uunin alatasolla 150 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Pilko suklaa ja sulata öljyn kanssa mikrossa tai kattilassa. Jäähdytä hieman.
Pursota muffinssien päälle raitoja tai dippaa/lusikoi ja levitä silikonipullasudilla suklaata marenkien päälle. Koristele nonparelleilla.
Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Multa meni suklaata hieman vajaa 200g.
Nämä oli herkullisia kuvattavia. :)
Nämä viimeiset tuli- taas kerran- vinoon, vaikka kuinka kääntelin ja vääntelin. :( Nyt ei auta muu kun käännellä jä väännellä päätä ja niskaa...
Ihanaa ystävänpäivää kaikille ystäville ja blogiystäville! <3
Nam, kiitos sain sinulta ihanan muffinssi ohjeen ystävänpäivälahjaksi:)
VastaaPoistaIloista ystävänpäivää sinulle <3
Tuo ylin kuva on ihana, melkein voisi palasen haukata. :) Useamman kerran olen tätä samaista reseptiä samasta kirjasta katsellut, mutta itselläni se on vielä kokeilematta.
VastaaPoistaOikein hyvää ystävänpäivää!
Aivan täydellisiä!
VastaaPoistaNämä olivat tosi hyvältä näyttäviä, upeita kuvia olit saanut niistä! <3
VastaaPoistaNämä näyttää kyllä tosi herkuilta. Pitääpä testata joku kerta itsekin :)
VastaaPoista