sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Banaani-suklaamuffinsseja ja kirpparilöytö

Jeren itsekoristelema muffinssi.


Teki mieli kokeilla jotain nopsaa muffinssiohjetta, samalla kun anoppia ajatellen tein gluteenittomia piparimuffinsseja (jotka postaan kun ehdin). Tälläisen ohjeen olen joskus jostain napannut ja nyt otin käyttöön.  Näitä tuli 12 kpl, muffinivuoalla paistettuna nousivat kivasti eivätkä levinneet. Suklaata olisi voinut lisätä, laitoin 8 palaa ja enempi ei olis ollu pahempi. Mutta maistuivat toki! Paitsi pojille, jotka söivät vaan kerman ja koristeet. Niille on turha tehdä mitään peruspullaa kummempaa. :)
Nopea tekoisia, ei tarvinnut vatkailla. Eilen ei olisi ollut aikaa eikä energiaakaan mihinkään monimutkaiseen, yövuoroväsy painoi aika massiivisena silmiä. :)
Olen tehnyt sinisellä pastavärillä värjättyjä jäälyhtyjä itsenäisyyspäivää ajatellen, ja onnistuin sitten sotkemaan käteni perusteellisesti. Kauppareissun jälkeen vasta huomasin, että leukaakin koristi pari sinistä kauneuspilkkua... Taas tuli todistettua, että nukkumapäivänä mua ei sais päästää omaa pihaa pitemmälle. ;))


Banaani-suklaamuffinssit


2 munaa
1 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 banaania
8-12 palaa suklaata


Sulata voi tai käytä juoksevaa margariinia.
Mössää banaanit haarukalla ja paloittele suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita munat ja sokerit vaikkapa puuhaarukalla. Lisää kaikki muut ainekset, sekoita tasaiseksi ja nostele muffinssivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Tomin tyyliin koristeltu.

Nämä kuvat mun on vielä ihan pakko tänne lisätä... Löysin kipot SPR:n kirpparilta ja olin aivan myyty. Hintaa oli yhteensä 3 euroa. Kuvat tuli surkeita, vaikka minkälaisessa valossa yritin kuvata.

Nämä oli ihan mun mieleisiä, pirteitä. Ei mitään merkkiä, made in pingpong tai jotain sellasta.
Mies kysyikin, että mitä niihin sitten pitäis laittaa. No tietenkin sitä, mikä milloinkin sattuu huvittamaan! :)


2 kommenttia:

  1. ihania kirppistelyjä <3 ja törkeen hienot muffarit

    VastaaPoista
  2. Vastavierailulla. Aivan ihania muffinsseja! Todella hyvältä kuulostaa tuo ohje, pitää joskus testata. Oikein hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista