sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Gluteenittomat piparimuffinssit

Pitihän näitäkin kokeilla. :) Välillä kun kylässä käy vieraita, joilla on keliakia. Ja on kiva tarjota joskus muutakin, kuin sitä iänikuista Viennettaa ja kuivia keksejä.
Yhden maistoin, oli kivan jouluinen ja piparinen maku. Nyt nämä muhii pakastimessa, käyttöä oottelemassa. :)



Ohje löytyi Gluteenitonta leivontaa-blogista. Sieltä löytyy muutenkin hurjasti ohjeita ja tietoa gluteenittomista jutuista.

Piparimuffinssit (n. 10 kpl):
1 dl tummaa siirappia
50 g voita
1½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
1 kananmuna
1 dl kermaa
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta /Sunnuntain vaaleaa
1 tl ruokasoodaa


Kiehauta siirappi, mausteet ja voi kattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita kananmuna ja kerma kulhossa (esimerkiksi puuhaarukalla) ja lisää joukkoon jauho, johon on sekoitettu sooda, sekä siirappiseos. Sekoita tasaiseksi sileäksi taikinaksi ja jaa se muffinssivuokiin, paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden muffinssien pinnalle halutessasi tomusokeria.

Mausteet voi korvata myös 1-1½ ruokalusikallisella piparkakkumausteseosta. 



 

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, eli laitetaan ohje korvan taakse :)

    VastaaPoista
  2. Näitä meinasin meillä kanssa tehdä vehnäallergikolle. Ja tosiaan, pipareiden tuoksu on yks joulun tärkeimpiä osia mulle ainakin :)

    VastaaPoista
  3. Ihania jouluisia muffinsseja! Nykyään on niin kätevää kun netistä löytyy tosi paljon esim. juuri gluteenittomia ohjeita. Normaalitilanteessa niitä ei usein tarvita, mutta aina silloin tällön kuitenkin. Juuri blogit yleensä pelastaa siinä tilanteessa :)

    Ja kannattaa muuten tehdä sitä valkosipuliperunavuokaa, sillä se on erittäin hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Aina on mukava kuulla, että ohjeilleni on ollut käyttöä, innostaa jatkamaan tuota bloggausta kun tietää ettei tee sitä turhaan :)

    VastaaPoista