lauantai 19. kesäkuuta 2010

Raparperi-mansikkapiirakka



Jere pyysi raparperipiirakkaa, ja tälläistä sai. Ihanan pehmeää, vähän lötköistä. Hyvin näkyi kelpaavan. Onneksi kuitenkin ystävä lastensa kanssa tuli auttamaan syömisessä, oli tuossa riittävästi kaikille.
Tätä ohjetta en ollut aiemmin kokeillut, vaikka se onkin vuosia sitten leikattu talteen jostain lehdestä, ei mitään muistikuvaa mistä.. Sellaisen virheen tein, että käytin liian pientä vuokaa. Tai ei vuoka liika pieneltä vaikuttanut ennen kuin alkoi haista palaneelta ja tajusin, että taikina olikin noussut yllättävän paljon ja osa valui uunin pohjalle....ja mä kun INHOAN uunin pesua! Ilmeisesti nostin taikinaa liikaa reunoille.
No, pääasia että hyvää oli ja alas meni. :)
Koska käytin pakastettuja mansikoita, lisäsin vähän perunajauhojen määrää, 3 rkl.. Ja hyvin onnistui vatkaimellakin tuo sekoittaminen, vaikka ohjeessa on monitoimikone.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 l mansikoita
300g raparperinpaloja
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset ainekset yhtä aikaa taikinaksi monitoimikoneessa. Vatkausajaksi riittää muutama minuutti.Taputtele taikinaa piirakkavuoan pohjalle.
Viipaloi mansikat. Sekoita keskenään mansikkaviipaleet, raparperinpalat, sokeri ja perunajauhot. Laita seos piirakkapohjan päälle.
Paista 180 astessa 35-40 minuuttia.
Tarjoile vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.



                             
Sama ystäväni toi minulle isomummonsa talosta löytämänsä lasipurkit! Olipa ihana yllätys!
Ei muuta kuin purkkeja pesemään. Toinen on Riihimäen 3 litran Ilves-purkki ja toinen 5 litran Karhulan keittiöpurkki. Mitähän kivaa noihin laittaisin... Tuohon isompaan voisi joulun alla laittaa havuja ja jouluvalot...hmm.
Kiitos hurjasti Anne! <3


Tämän purkin enoni löysi aitastaan ja minä sitten sain se. Kansi ei kyllä kuulu tähän, mutta on tuossa väliaikaisesti, kunnes muuta keksin. Ettei pöly pääse purkkiin.. Luulen, että meillä sijaitsee kaikkien villakoirien alkukoti, imuroida pitäisi ihan liian usein.. :)


Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Voi ihanat, ihanat sivut sinulla. Rakastan saada uusia reseptejä ja testailla niitä!

    Kiva kun poikkesit blogissani :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit blogiini ja kommentoit!Toki saa linkittää!Mäkin linkitän kun joku päivä mulla on tarpeeks aikaa!Ihania juttuja täälläkin!Meilläkin on muuten noita purkkeja.Olen saanut ne tädiltäni ja osa on mummolasta.Olen tosin ostanut lasin maalaukseen akryylimaaleja ja olen maalannut ne erivärisiksi.Ne on meillä terassilla :)

    VastaaPoista
  3. kiiiitos paljon! : ) ja nyttenhän se on jo myöhäistä toivottaa hyvää viikonloppua, kun en oikeen koneelle vklp:na kerinnyt. mutta toivotampa sitten ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa siulle! : )

    suurkiitos viestistäsi, olipa mukavaa luettavaa heti tänne kirjautuessa :> voihan että! sepä harmi ettei lapsenvahtia sitten järjesty että pääsisit provinssiin :( mutta toivotaan että ehkä ensi kerralla sitten!

    pakko kysyä että mitä teet työksesi, kun teet yötyötäkin? olen utelias, toivottavasti ei haittaaaaa : D

    ja banoffee todellakin on ihan parasta, eka kerta kun tein ja suosikkireseptihän siitä sitten heti tuli<3

    VastaaPoista
  4. Mitäköhän siellä enon varastossa olisi meille sopivaa? :) Jos teillä on villakoirien alkukoti, niin arvaapa mitä? Löysin meidän sohvan alta miniminihämähäkkien kodin. Nyt kotia ei enää ole, ja hämähäkit muuttivat imuriin asumaan. Ja imurinpussi muutti roskakatokseen. Siellä ne nyt elävät imurinpussissa onnellisina elämänsä loppuun asti (saattaa toki olla, että se loppui jo).

    VastaaPoista
  5. Tuota piirakkaa voisinkin leipoa illaksi talkoisiin.Meillä rupeaa mökillä laituri valmistumaan illalla.Tulee sukulaisranta talkoisiin.

    Nuo lasipurkit ovat ihania löytöjä.Minullakin on niitä aika paljon.Osa on kynttilälyhtyinä mökillä,osassa säilytän ompelutarvikkeita,osassa tuikkukynttilöitä ja osa on ihan hillo käytössä.Tosi monipuolisia.

    Kiitos taas kommentistasi ja oikein ihanaa juhannusviikkoa.

    VastaaPoista
  6. Onpas ihanan näköistä raparperi-mansikkapiirakkaa, ja muutenkin ihana blogi :) ja toki saa linkittää, minäkin linkitän sinut :)

    VastaaPoista