keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Suussa sulava suklaakakku





Tämä on mun herkkua, ihanan suklaista...mmmm..
Alkuperäinen ohje on muistaakseni Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä, useamman vuoden takaa.
Pieniä muutoksia olen ohjeeseen tehnyt, alkuperäistä ei muistaakseni halkaista tai kostuteta.

Pohja:

200g (talous)suklaata (Itse en siitä piittaa, vaan laitoin maitosuklaata jota kaapista löytyi.)
200g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

150g (talous)suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita tai margariinia

Väliin hieman vadelmahilloa ja kuorrutusta. (Kakun voi kuorruttaa myös kokonaisena, ilman mitään välisörsseleitä.)

Voitele ja korppujauhota halk. 24cm irtopohjavuoka.
Sulata voi ja suklaa yhdessä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyrsti nostellen taikinan sekaan.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Valmista kuorrutus.
Kuumenna kerma kattilassa mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja voi/margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.













2 kommenttia:

  1. Menikö tämä suklaaihanuus sen suklaahimoisen pikkusiskon suihin, joka teillä oli käymässä?

    VastaaPoista