perjantai 11. kesäkuuta 2010

Gluteenittomat Daim-cookiesit


Viime aikoina on taas ollut niin kiirettä töiden ja lasten kanssa, että koneella istuminen on ollut suorastaan olematonta. Nyt alkoi 3 päivän vapaa (Ihanaa!!!!), ja toivon että ehtisin vähän saada tätä blogiani ajan tasalle sekä käydä vierailemassa muiden ihanissa, inspiroivissa blogeissa! :)
Näin kesällä kaikki vapaa-aikaa tuntuu kuluvan ulkona, varsinkin kun tuo nuorimmainen on niin pieni, ettei tohdi yksin jätttää pihalle leikkimään. No, ehkäpä mä taas syksyn tullen ehdin kököttää ihan riittämiin täällä netin ihmemaailmassa.

Näitä Daim-keksejä tein jo aiemmin, ja hyvin tekivät kauppansa. Lapsetkin tykkäsivät, ja salaa nakersin niitä silloinkin kun lapsilla ei ollut herkutteluaika, mutta ite oli pakko saada jotain hyvää..hui kauhea millainen äiti oonkaan! :)
Alkuperäinen ohje on peräisin täältä.

200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g Daim-rakeita

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää muna ja siirappi hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään. Lisää taikinaan.

Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille, taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi kakuiksi.
Paista 180 asteessa n. 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ovat todella hyviä. Suosittelen. Tein näitä keliaakikkoystävälleni :D Ja maistuivat kyllä muillekin kuin hänelle. Kommentit olivat. Aika hyviä, vaikka ovatkin gluteiinittomia. Eli epäilyjä gluteiinittomia leivonnaisia kohtaan on ehkä syystäkin, mutta näistä ei asiaa millään lailla huomannut, yhtä hyviä kuin venhästäkin!!

    VastaaPoista
  2. Kiva että maistuivat! :)
    Monet gluteenittomat jutut on yhtä hyviä ellei jopa parempia kuin tavikset. Se mikä harmittaa, on se, että Fazerin Sininen ei varmuudella oo gluteeniton...

    VastaaPoista