maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kääretorttua raidoilla



Varoitanpa heti ensimmäisenä, että tänään ei kuvien laatu päätä huimaa, senkään vertaa kuin yleensä...
Mutta parhaani yritän. :)

Tänään iltapäivällä kuulin että saamme yllätysvieraita, eikä kaapissa ollut mitään hyvää. Tottahan kaupantäti leipoo, mutta halusin väkertää kääretortun raidoilla, kun ei aiemmin ole moista kokeillut.
Ihmeempiin koristeluihin ei ollut aikaa eikä kyllä energiaakaan, joten päätin että saa kelvata tälläisenä. Ja taisi se maistua. :) Lisäksi,ennen täytteen levittämistä, olisi voinut sipaista hieman jotain hilloa, mutta jäi nyt tekemättä. Hyvää silti näinkin.
Pakko laittaa tähän kuva meidän pojista odottamassa tarjoilua.


Kääretorttu:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
140g Pätkis-paloja
2,5 dl Flora vispiä
n. 100  maustamatonta tuorejuustoa
vajaa pussi Tutti frutti Crushia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita.
Ota puolet taikinasta eri kulhoon ja lisää 2 rkl kaakaojauhetta. Pursota pellille leivinpaperin päälle tummia ja vaaleita raitoja.
Paista 225 asteessa n.7 minuuttia.

Täyte:
Vatkaa kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseen tuorejuusto, kerma ja crushit. Levitä täytteen päälle.




Tämän ihanan emalikupin sain tänään Eenalta.
Kiitos vaan vielä ihan hirmuisesti sekä Eenalle että hänen mummolleen, jonka varastoista tämä on peräisin! Tykkään tosi paljon tuollaisista kipoista! Kestäviä ja jotenkin niin suloisia...




2 kommenttia:

  1. Poikien ilmeet ihan huiput! :D Ei aina tartte olla niin vimpan päälle! Miusta on tärkeempää, että maistuu hyvälle.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli ihan himohyvää! <3 <3 Voin vieläkin maistaa suussa sulavan maun makunystyröisilläni <3

    VastaaPoista