perjantai 31. elokuuta 2018

Kanatortillavuoka ja omatekoinen jäätelö


Alkavaan viikonloppuun sopiikin paremmin kuin hyvin tämä herkullinen uunivuoka.
Ohje löytyi Maku-lehden sivuilta. Muutin sitä sen verran että alkuperäisessä ohjeessa ollut juustoraaste oli cheddaria, meillä ihan tavista. Niin ja nuorison pyynnöstä nektariinit jätettiin pois. Samoin basilika, koska sitä en muistanut ostaa.

Jälkkäriksi itse tehtyä jäätelöä, nam ja maiskis!


n. 600g broilerin fileesuikaleita (hunaja)
1 punasipuli
(1-2 nektariinia)
n. 50g kirsikkatomaatteja
8 kpl tortillalättyä
2rkl silputtua basilikaa
50g (cheddar)juustoraastetta

Kastike:
2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
4dl kevytmaitoa
1tl currya
100g (cheddar)juustoraastetta
½tl suolaa

Valmista kastike:
 Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja keitä hetki koko ajan sekoittaen.
Mausta kastike currylla ja suolalla. Lisää lopuksi juustoraaste.

Paista broilerin suikaleet paistinpannulla.
Hienonna sipuli, viipaloi nektariini ja kirsikkatomaatit.
Leikkaa tortillat n. 2cm levyisiksi paloiksi.

Nosta puolet tortillaviipaleita isoon uunivuokaan.
Lisää puolet broilerista, sipulista ja nektariinista.
Kaada päälle puolet kastikkeesta.
Tee toinen kerros samalla tavalla.
Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja juustoraaste.

Paista 200 asteessa keskitasolla n. 20 min .
Koristele tuoreella basilikalla.


Perusseos jaettiin kahtia. Toinen maustettiin kinuskikastikkeella ja pieniksi pilkotulla Dumle-suklaalevyllä, toinen 100g sulatettua suklaata ja pienistetyllä Geisha-suklaalevyllä.
Helppoa ja herkullista! 
Et tarvitse jäätelökonetta eikä massaa tarvitse käydä sekoittelemassa pakastimella!





Mä oon tiistaista lähtien potenut flunssaa/poskiontelotulehdusta ja seuraillut meidän pienimpien touhuja.
Gerbiilit on melkoisen hilpeitä eläimiä. ;)
Pienessä ajassa mullistavat asuintilansa aivan uuteen uskoon, ja rakentavat hullun lailla tunneleita. 


Herkullista ja rentouttavaa viikonloppua!



8 kommenttia:

  1. Moikka. Jäätelö on varmaan superhyvää! Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä herkkua! Ja helppo tuunata omien makumieltymysten mukaan!

      Poista
  2. Ah, en kestä kuinka herkullisia nämä ruuat aina sulla on :) Monia reseptejä ollaan testattu ja tämäkin menee varmasti testiin. Jätksiä taidan tehdä vasta ensi kesänä, kun pitää hieman kesän jälkeen tuota herkuttelua toppuutella :) Pikaista paranemista. Vähän on flunssa kolkutellut jo täälläkin ovea. Inkiväärishotteja olen siemaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihana kuulla jos joku muukin saa näistä iloa. <3
      Syksy on kyllä vähän sellaista normiin palaamista kesän jäljiltä...
      Toivottavasti saatte flunssan väistettyä! Tämä ainakin on kovin sitkeä ja pitkäkestoinen pöpö. Keuhkot taitaa olla jo suurimmaksi osaksi yskitty pois...

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja :)
    Toivottavasti voit jo paremmin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, selvisin voittajana. ;) Mutta olipa tosi inha pöpö.

      Poista