maanantai 20. elokuuta 2018

Valkosipuliset paistinperunat



No nyt löytyi täältä aivan ihana ohje uusille perunoille.
Mä en niistä muuten niin ihmeesti välitä, mutta nämä, nam ja maiskis!
Kannattaa kokeilla, ennen kuin perunat muuttuvat vanhoiksi..
Ohjeessa pottuja pitäisi olla 800g, mutta laitoin sellasen sopivan läjän, en jaksanut punnita. Valkosipuliakin maun mukaan...unohdin muuten puolittaa valkosipulini. Ei se kyllä haitannut, makua tuli hyvin, ja kynnetkin voi syödä pottujen kanssa.




800g uusia perunoita
6-10 valkosipulin kynttä
merisuolaa
½dl oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa

Pese ja viipaloi perunat.
Huuhdo ne ja laita kattilaan.
Kuori (ja puolita) valkosipulin kynnet, laita kattilaan.
Keitä merisuolalla maustetussa vedessä n. 6-8 minuuttia, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
Siivilöi.
Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy, paista perunoita ja valkosipuleja sekoitellen n. 10 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita.
Mausta mustapippurilla ja suolalla, halutessasi voit lisätä vaikkapa persiljaa tai ruohosipulia.

Meillä nämä tarjoiltiin salaatin, kanan ja currykastikkeen kanssa.



4 kommenttia:

  1. Moikka. Perunat kuulostavat herkullisilta. Täytyypä kokeilla. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Meillä on näistä jo kyselty uusintaa.😊

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä kiva ylläri! Oon niin ilonen, kun oli hyvää kaikkien lasten mielestä.
      ( Saako yläasteikäisiä sanoa lapsiks? 🙈)

      Poista