perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kinuski-geishajäätelö ja Suklaa-pätkisjäätelöt ilman jäätelökonetta


Lapset halusivat tehdä itse jäätelöä.
Ohjeena oli jo aiemmin hyväksi havaittu resepti.
Tästä ei jäätelön teko enää helpommaksi muutu. :)

2,5 dl kuohukermaa tai Flora Vispiä
½prk kondensoitua maitoa
1prk kinuskikastiketta
suklaarouhetta, sulatettua suklaata, tms maun mukaan

Vatkaa kermavaahdoksi.
Lisää kondensoitu maito ja kastike sekä haluamasi lisämausteet, sekoita.
Kaada seos astiaan, peitä ja laita pakastimen 6 tunniksi tai yön yli.



Koska yhdestä purkillisesta maitoa tulee kaksi annosta, saatiin kahden makuista jäätelöä.
Toiseen laitettiin mausteeksi kinuskikastiketta ja Geisharouhetta.
Toinen sai suklaakastiketta, sulatettua pätkistä ja Pätkisrouhetta.

Tuo kinuski versio oli pehmeämpää, sulatettu Pätkis oletettavasti teki jäätelön rakenteesta kovempaa.
Mutta liian herkullista kumpikin. ;)





3 kommenttia:

  1. Ai ai, ku tekis mieli kokeilla tehä tuota, mutta pahus kun on niin sokerista.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat todella herkullisia, ja vielä herkullisempia lämpimimmillä ilmoilla - niitä odotellen!

    VastaaPoista
  3. Jäätelöhän kuuluu, ilmoista huolimatta, ehdottomasti kesään! =)

    VastaaPoista