tiistai 26. kesäkuuta 2018

Nokkosnäkkäri






                                            Hups, onpas taas postausten välillä taukoa..
Parin viikon lomanpätkäkin tuli ja meni ilman aikaa (tai energiaa) istahtaa naputtelemaan reseptejä muistiin.
Monenmoista ehti kahdessa viikossa, ja on ihana tietää että edessä on vielä lomaa.

Tänä kesänä olen entistä enemmän hurahtanut hortoiluun ja pikkuhiljaa yritän laajentaa repertuaaria.
Tällä hetkellä talteen on kerätty koivun, nokkosen, vadelman, mustikan, omenapuun, mustaviinimarjan ja horsman lehtiä.

Nokkosta kokeilin tuon peston teon aikoihin myös nokkosnäkkäriin, jonka ohjeen löysin Martoilta.
aiemmin olen tehnyt siemennäkkäriä, josta tuli meillä usein leivottu suosikki.
Ja tämä oli ihan yhtä hyvää!

 
2dl maissijauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
½dl pellavansiemeniä
½-1dl kuivattua nokkosrouhetta
½dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4dl rypsi- tai oliiviöljyä
½tl suolaa
2dl kiehuvaa vettä
Pinnalle seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle, mahdollisimman ohueksi levyksi.
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
 Paista 150 asteisen uunin keskitasolla n. 45-50minuuttia.
Anna jäähtyä, murra paloiksi.


Nokkosnäkkäriä nokkospestolla ja ilman.


 



 

8 kommenttia:

  1. Sekä näkkäri että pesto kuulostavat todella kokeilemisen arvoisilta. Nokkosta on tullut aivan liian vähän hyödynnettyä kokkailuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Tuohon pestoon löytyy monenmoisia ohjeita netistä. Tällä kertaa testiin pääsi tämä, ja itse ainakin tykkäsin.

      Poista
  2. Moi. Harmi ettei asuta samoilla kulmilla. Jos asuttais, voitais tehdä vaihtokauppaa. Sinä leipoisit mulle herkkuja ja minä neuloisin sulle sukkia : ) Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sehän oiskin tosi hauskaa! :)
      Sukat kelpais kyllä, ja koemaistajalle olis usein käyttöä! ;)
      Ilmoittele jos oot joskus muuttamassa tänne päin! ;)

      Poista
  3. Nam! Vaikuttaa hyvältä kombolta. Tuo siemennäkkäri on muutenkin ihanaa. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo oli kyllä hyvää näkkäriä ja pesto oli hyvin mielenkiintoinen kokemus :) Ajatella, mitä kaikkea luonto tarjoaakaan kokkaajalle raaka-aineiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mielenkiintoinen" on diplomaattinen ilmaisu! ;)
      Luonnosta löytyy tosiaan vaikka mitä. Vielä vaatii vaan lisää harjoitusta monen jutun hyödyntämiseen. :)

      Poista