Mies huomasi Ilta-Lehden sivuilta mielenkiintoisen näköisen pullaohjeen jota tietenkin piti testata.
Puolukka-aika onkin parhaimmillaan, joten senki puolesta sopii hyvin teemaan.
Tähän käytetiin pakastettuja puolukoita, jotka sokeroin ja survoin, hilloa kun ei ollut nyt tyrkyllä.
Vaniljatuorejuustoakaan ei kaapista löytynyt, tavallista kylläkin. Maustoin sen vaniljasokerilla ja hyvä tuli.
5dl maitoa
1 muna
2tl suolaa
3tl kardemummaa
50g hiivaa
200g voita sulatettuna
n.16dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl puolukkahilloa (sokeroitua)
1 rs vaniljatuorejuustoa
50g pehmeää voita
1½rkl perunajauhoja
1tl kanelia
Voiteluun kananmuna ja päälle raesokeria.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Sekoita vatkaten ja lisää jauhoja pikkuhiljaa. Lisää lopussa sulatettu voi.
Lisää jauhoja tarpeen vaatiessa ja alusta sileä, kaunis taikina.
Korvapuusteissa saa olla hieman kovempi taikina jotta taikina on helpompi rullata ja pullista tulee kauniita. (Mun taikina tais olla vähän lötköä, mutta hyviä niistä tuli.)
Kohota taikinan leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, n. 30 min.
Sekoita kohoamisen aikana puolukkahilloon perunajauho, lisää tarpeen vaatiessa sokeria..
Lisää kaneli joukkoon.
Pehmennä tuorejuusto lusikalla ja pistä syrjään odottamaan.
Kumoa taikana pöydälle, jaa kahtia.
Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli pitkulaiseksi levyksi.
Levitä puolet pehmeästä voista levylle, sen päälle puolet tuorejuustosta.
Levitä lopuksi puolukkahilloa levyn pituussuunnassa puolivälistä ylöspäin.
Kääri napakalle rullalle.
Leikkaa parin sentin paksuisia kiekkoja ja aseta pullavuokiin tai pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ( tai miten päin mieli tekee).
Anna kohota liinan alla uunin kuumenemisen ajan.
Voitele pullat kananmunalla, ripsi raesokeri päälle.
Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
1 muna
2tl suolaa
3tl kardemummaa
50g hiivaa
200g voita sulatettuna
n.16dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl puolukkahilloa (sokeroitua)
1 rs vaniljatuorejuustoa
50g pehmeää voita
1½rkl perunajauhoja
1tl kanelia
Voiteluun kananmuna ja päälle raesokeria.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Sekoita vatkaten ja lisää jauhoja pikkuhiljaa. Lisää lopussa sulatettu voi.
Lisää jauhoja tarpeen vaatiessa ja alusta sileä, kaunis taikina.
Korvapuusteissa saa olla hieman kovempi taikina jotta taikina on helpompi rullata ja pullista tulee kauniita. (Mun taikina tais olla vähän lötköä, mutta hyviä niistä tuli.)
Kohota taikinan leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, n. 30 min.
Sekoita kohoamisen aikana puolukkahilloon perunajauho, lisää tarpeen vaatiessa sokeria..
Lisää kaneli joukkoon.
Pehmennä tuorejuusto lusikalla ja pistä syrjään odottamaan.
Kumoa taikana pöydälle, jaa kahtia.
Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli pitkulaiseksi levyksi.
Levitä puolet pehmeästä voista levylle, sen päälle puolet tuorejuustosta.
Levitä lopuksi puolukkahilloa levyn pituussuunnassa puolivälistä ylöspäin.
Kääri napakalle rullalle.
Leikkaa parin sentin paksuisia kiekkoja ja aseta pullavuokiin tai pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ( tai miten päin mieli tekee).
Anna kohota liinan alla uunin kuumenemisen ajan.
Voitele pullat kananmunalla, ripsi raesokeri päälle.
Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Ihanaa syksyistä viikonloppua!
Moi. Rupesi tekemään mieli pullaa! Kristiina
VastaaPoistaOi, nam! Ihanat pullat.
VastaaPoistaIhania herkkupullia!♥ Kiitos reseptistä:) Ihanaa syksyistä viikonloppua sinne♥
VastaaPoista