torstai 9. heinäkuuta 2015

Fariinimarengit


Kummitytön rippijuhlissa oli tarjolla fariinimarenkeja, joihin tuo meidän nuorimmainen ihastui.
Joten ei siinä auttanut, pitihän niitä kokeilla kotonakin. :)
Todella helppotekoisia, makeita ja hyviä.
Ohje löytyi Dansukkerin sivuilta.



2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria 
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pinnalle
fariinisokeria 



Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.
Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.



Tein annoksen kaksinkertaisena.
Lopputuloksena oli pellillinen pieniä ja toinen pellillinen vähän isompia marenkeja.
Koska en omista kiertoilmauunia, paistoin ne yksi kerrallaan. 
Vaahto kesti hienosti tunnin seissottamisen, ei mennyt miksikään.
Nämä eivät juurikaan leviä, joten melkolailla tiheään saa kekoja pursottaa pellille.




3 kommenttia:

  1. Hei taas! Pitkästä aikaa käyn kurkistelemassa. Herkullisen näköisiä marenkeja!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun piipahdi. :)
    Nämä oli kyllä kivan makuisia.

    VastaaPoista
  3. Nam, näistä tykkään!

    VastaaPoista