sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Suklaawhoopiet


 
Whoopie on leivoksen ja pikkuleivän välimuoto, alkujaan amerikkalainen herkku.
Tein näistä vähän turhan isoja, pienemmätkin olisivat riittäneet.
Näitä tuli n. 10.
 
100g voita
1½dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
 
Täyte:
1prk (200g) kuningatarrahkaa

1 Fazerin mustikka-vadelma suklaapatukka (39g)
1Fazerin maitosuklaapatukka
 
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoitajauhoseos taikinaan vuoronperään maidon kanssa.
Nostele pellille leivinpaperin päälle ruokalusikan kokoisia nokareita, jätä hieman leviämisvaraa.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Rouhi suklaa ja sekoita rouhe rahkaan.
Levitä täytettä puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi.
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.
Nämä kestävät myös pakastamisen.



2 kommenttia:

  1. NAMMM :) Mä en oo vielä testannu whoopieita, mutta pitäs kyllä kun ostin ihanan kirjankin missä on kaikkia ihania ohjeita. Näyttää ja kuulostaa kyllä tosi hyvältä : ))

    VastaaPoista
  2. Mullakin oli ensitutustuminen whoopieihin. Täytyy perehtyä uudelleenkin asiaan. :)
    Oi, sulla on koko kirja täynnä herkkua. Laita ohjeita blogiisi sitten kun testaat!

    VastaaPoista