perjantai 25. huhtikuuta 2014

Appelsiini-lakritsikuppikakut



Pääsiäisen aikaan testattavaksi meni myös tämä Pirkan Ruoka-lehdestä löytynyt ohje.
Kokeilemisen arvoinen oli, jos tykkää lakritsista!
Muffinssin sisälle tungettava lakritsikastike oli mukava lisä, koska taikinassa maistui lakritsi yllättävän miedosti.



100g pieniä lakritsipaloja
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl creme fraichea (ranskankermaa)
100g voita sulatettuna tai 1dl juoksevaa margariinia
½dl appelsiinimehua
2 kananmunaa

Kuorrutus:
25g pehmeää voita
1rs (180g) appelsiinituorejuustoa
2dl tomusokeria

lakritsikastiketta 

Koristeluun nomparelleja, lakritsinpaloja.

Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä kattilassa. Lisää pilkotut lakritsinpalat, anna niiden sulaa hiljalleen. Lisää vettä muutama ruokalusikallinen kun edellinen on haihtunut. 
Lakujen ei tarvitse sulaa täysin, vaan pieniä sattumia saa jäädä.

 Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita.
 Lisää seokseen ranskankerma, rasva, kananmunat ja appelsiinimehu.
Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää lakritsimössö.

Jaa taikina muffinssivuokiin (mielellään muffinssipellille).
Täytä vuoat vähintään ½, mutta ei enempää kuin 2/3.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Sekoita keskenään pehmeä voi ja tuorejuusto. Vatkaa sekaan tomusokeri.
Koverra kuppikakkujen keskelle kolo johon lorautat lakritsikastiketta.
Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle, koristele.



2 kommenttia: