torstai 9. tammikuuta 2014

Salmiakki-toffee



Vuosi on vaihtunut ja arkeen palattu.
Huvitti se eli ei.
Hekn.koht. oon tyytyväinen siitä, että monena vuonna ilmaantunut tammikuuangsti ei ole iskenyt, huolimatta pimeästä ja jatkuvista vesisateista. Kevät ja kesä siintää jo mielessä, kyllä tämä tästä taas...
Huomenna pitäis olla jo pakkastakin, josta jaksan olla iloinen, vaikka se ei kevätmieleen kuulukkaan
 Jospa lasten pihavaatteet lakkais haisemasta märänneeltä.
Parantaa elämänlaatua, kun ei koko ajan tarvi pyykätä niitä.
Päivien pitenemistä odotellessa nautitaan siitä mistä voidaan. :)

Blogin päivittäminen on taas jäänyt vähän huonolle, jospa valon määrän kasvaessa reipastuisin vähän.
Useampi juttu odottaa vuoroaan, ensimmäisenä nämä kummitytön kanssa keitellyt herkut.
Kuvan melko erikoisen näköiset mykyt eivät ole pöllön oksupalloja, vaan rakkaudella tehtyä Salmiakki-toffeeta.
Kummitytön toiveesta kokeiltiin Hellapoliisin sivuilta löytynyttä ohjetta.
Ainut moka tuli siinä, että keittoaika jäi vähän liian lyhyeksi. 
Siitä johtuen massa oli liian pehmeää, ei kovettunut tarpeeksi...joten piparkakkumuotilla kuvioiden tekeminen massasta ei onnistunut. 
Loppujen lopuksi massa pyöriteltiin palloiksi ja tungettiin karamellivuokiin, jotta sen saa syötyä.
Maku oli hyvin salmiakkinen, ei sovellu hedelmäkarkkien ystäville. :)
(Mausta tuli jopa mieleen kaukainen nuoruus ja salmari...)



Tässä vaiheessa lapset ja serkkunsa kävivät kommentoimassa soosia etovan näköiseksi oksulimaksi.
Motivoivaa. ;)





Salmiakki-toffee

2 dl ruokakermaa/kuohukermaa
1 dl sokeria
80 g Rainbown Pääkallo-karkkeja (muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan Turkinpippureita)
20 g margariinia tai voita

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä usein sekoitellen 20-30 minuuttia, tai kunnes seos sakenee siirappimaisen tahmeaksi.

Kaada seos leivinpaperin päälle, käännä päälle leivinpaperia ja kaulitse tasaiseksi levyksi.
Nosta levy hetkeksi pakastimeen, tämän jälkeen levy on helppo leikata haluttuun muotoon.




Me käytettiin oikeaa voita, Turkinpippureita ja kuohukermaa.
Itse yllätyin hieman tuosta ruokakerma-vaihtoehdosta. 
En oo tullu aatelleeks että sekin kävis.



Ruusulle kiitokset, oli kovin mukavaa! 
Otetaanpa uusiks joku kerta. :)

3 kommenttia:

  1. hei tätähän pitää ihan ehdottomasti kokeilla. vaikuttaa sen verran hyvältä :) kiitoksia vaan ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Salmiakkitoffee...olis varmastikin mun herkkua!

    VastaaPoista
  3. Nam, täällä myös yksi salmiakin ystävä, hyvin varmasti toimi vuoista syötynäkin! :)

    VastaaPoista