Kokeiluun meni myös tämä Leivotaan-lehdestä löytynyt ohje.
Alkuperäisessä versiossa käytettiin vadelmia, mutta mä laitoin mansikoita.
Pohja:
125g voita
1½dl sokeria
2munaa
1½ dl vaaleaa siirappia
3dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
½tl leivinjauhetta
100g vadelmia/mansikoita tuoreina tai pakastettuja
Vuokaan voita ja kookoshiutaleita.
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri, munat ja siirappi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina.
Voitele n.24cm irtopohjavuoka, ripottele pintaan kookoshiutaleita.
Kaada taikina vuokaan.
Pyörittele marjat perunajauhoissa ja painele ne taikinaan.
Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 25-30 min.
Italialainen marenki:
4 munanvalkuaista
½dl vettä
2½dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Keitä samaan aikaan vesi ja sokeri kattilassa 121 asteiseksi.
Kaada kuuma sokeriliemi hitaasti munanvalkuaisten joukkoon ja vatkaa samaan aikaan marenkia suurella teholla. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää ja se on jäähtynyt.
Pursota tai levitä marenki kakun päälle.
Paahda marengin pinta kauniiksi kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla n. minuutin ajan.
Mun mielestä marenkia tuli pinnalle ihan riittävästi, silti kulhoon jäi ainakin kolminkertainen määrä.
Toki nuo tötteröt olis voineet olla isompiakin, mutta silti töhkää oli runsaasti yli oman tarpeen.
Kaasupoltinta en omista (onneks, saattais palaa koko tupa), mutta grillivastus oli ihan ok.
Tosin unohin paakelsin uuniin, ja osa marenkihuipuista pääs vähän turhan tummiks.
Vielä hetki, japilalle olis menny koko juttu...
Tämä ei vielä maistunu palaneelta, onneks!
Tässä vielä kuva leikkauspinnasta.
Kaasupoltinta en omista (onneks, saattais palaa koko tupa), mutta grillivastus oli ihan ok.
Tosin unohin paakelsin uuniin, ja osa marenkihuipuista pääs vähän turhan tummiks.
Vielä hetki, japilalle olis menny koko juttu...
Tämä ei vielä maistunu palaneelta, onneks!
Tässä vielä kuva leikkauspinnasta.
Tarjolla oli myös lakritsi-suklaakakkua, joka alkaa olla jo klassikko meidän juhlissa.
Makeaa, juu. Mutta kertakaikkiaan ihanaa!
Tällä kertaa käytin Kick-lakritsia, aiemmin kokeilussa ollut mm. Lehmä lakritsitoffee.
♥aaah, nuo maistuis!!!
VastaaPoistaTuo italialainen marenki on kyl tosi hyvä keksintö! ;) Tuota lakritsi-suklaakakkua pitää kyl joskus testata!
VastaaPoistaTuo oli mulle ihan uus tuttavuus, mutta tosiaan kiva. Tuota voi käyttää muuhunkin!
PoistaLakritsi-suklaakakkua suosittelen lämpimästi jos ko aineksista tykkää. Aivan ihanaa...
aaaah mitä ihanaisia herkkuja. mie tänään paistoin ihan perinteisiä pullia. kanelilla ja iliman..ja nyt laitoin huomiseksi plini taikinan turpoomaan kun isi mies toi ihan oikeeta kaviaaria ulukomaan matkaltaan..voi sissös jotta mie huomen illalla nautin keralla miehen ja kynttilöiden jahka penskat nukkuu ;) niille on sit heti torstai aamuksi samaisija blinejä vähän kukkaro ystävällisemmillä täytteillä :D
VastaaPoistaPullat on ihania, varsinkin vielä lämpöisinä.
PoistaOivoi, teillähän on ollu ihanat herkut! Toivottavasti teillä oli oikeen tunnelmallinen ja herkullinen ilta! :)