maanantai 13. tammikuuta 2014

Täytekakku mustikkasokerilla



Alkuvuodesta vietettiin esikoisen syntymäpäiviä.
Kaveri ilmoitti ettei halua mitään "kuvakakkuja", isot miehet ei ilmeisesti halua mitään tuollasia humpuukijuttuja.
 Kakussa piti olla mansikoita ja suklaata,
päälle kermaa ja suklaata.
Joten tässä on tulos.

Välissä tuttuun tapaan kermavaahto johon sekoitettu sulatettua suklaata, lisänä mansikoita.
Toisessa välissä valkosuklaata, toisessa maitosuklaata.
Kostutus mansikkamehun ja spriten sekoituksella.


Pohja tällä ohjeella:

6 munaa
2dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
Paista voidellussa 24cm vuoassa 175 asteessa n.40 minuuttia.






Hieno sokeri loppui puolen desi jälkeen, joten jatkoin sitten mustikkasokerilla. 
(Tätä herkkua muuten käytin muihinkin leipomuksiin. Arvaatkapa monestiko ihminen voi unohtaa ostaa sokeria kauppareissulla....)
Mustikkasokeri löytyi kesällä Wanhalta Markilta Ylistarosta. 
Siellä se tosin oli halvempaa kuin tuolla nettikaupassa...

Pohjasta tuli ihan hyvä, hieman mustikkainen.
Ja väri hieman harmaan sinertävä. 








Pursotuksia kokeilin ensimmäistä kertaa kaksi värisenä, tällä tuloksella.
Pursotinpussiin laitoin raidan sinistä pastaväriä, ja siihen kermat päälle. 







8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitokset! On se käsittämätöntä, miten nopeaan pikkuisista kasvaa vähän vähemmän pieniä...

      Poista
  2. Näyttää kivalta tuo pursotus. Pitääkin kokeilla joskus samalla systeemillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli yksinkertainen ja kiva tapa.

      Poista
  3. Tää oli kyllä ihana kakku <3!

    VastaaPoista