lauantai 13. lokakuuta 2012

Wilhelmiinat



Näitä tehtiin ystävän antamalla reseptillä.
Heillä keksit kulkevat nimellä "Ahmi-kaikki-kerralla-pikkuleivät".
Nimi kertoo kaiken. :)

200g voita
2dl sokeria
2rkl siirappia
4dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää seokseen siirappi.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.

Tee taikinasta pötköjä uunipellille.
Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, vaaleiksi ja pehmeiksi.
Huomioi, että taikina leviää uunissa reippaasti.
Leikkaa pötköistä keksejä niden ollessa vielä kuumia.
Keksit kovettuvat jäähtyessään.
Uunissa levinneet pötköt näyttävät enemmän leiviltä.

Asiasta joulupukkiin...
Työkaveri kertoi äsken että kaakaopapujen seassa on torakoita, joten niitä on myös suklaassa.
Hyi hittolainen, olipa se sitten totta tai ei!
Pitää kai kokeilla torakkasuklaakakkua tai torakkamuffinsseja???
Taidanpa olla sen kummemmin aattelematta asiaa...


1 kommentti:

  1. Omnomnom, torakkamuffareita :D!

    Tosi herkullisen näköistä settiä jälleen!

    VastaaPoista