sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hiivaleipää porkkanaraasteella



Ohje Myllyn Paras Tumma vehnäjauho Hiivaleipäjauho-pussin kyljestä. 
Lisäsin vaan sekaan porkkanaraastetta. Sitä olis kyllä voinut laittaa enemmänkin, mutta kun Jere ei raastanu enempää. :) (Ja mä en jaksanu...)
Ensimmäinen leipä meni heti kun oli sen verran jäähtyny että siihen saatto koskea. Toinen jäi välipala-aikaa oottelemaan ja kolmannen pakastin.
Nämä oli reikäleipiä, mutta ensimmäistä lukuunottamatta kerkesivät kohota niin, ettei sitä juuri huomaa... No, maku oli kohdallaan, vaikka estetiikka ontuukin.



Juureen:
½l vettä
30g hiivaa (2/3 pkt)
2 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja

Taikinaan:
2tl suolaa
30g juoksevaa margariinia tai öljyä (laitoin 1/3 dl rypsiöljyä)
n. 8dl hiivaleipäjauhoja
porkkanaraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiivaa.
Lisää siirappi ja 6dl hiivaleipäjauhoja. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia.
Valmista taikina lisäämällä juureen suola, rasva,raaste ja vaivaa sekaan jauhoja niin että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä.
Leivo heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä. Pistele tai koristele pinta viikkoin.
Voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20-25 min.
Sämpylät uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-15 min.






Mä oon nyt niiin lomalla, ihanaa!
Mukava eka lomapäivä. Mitään järjellistä en oo saanu aikaseks, ollaan porukalla vaan rötvätty. 
Tarkoitus olis lähteä ulos, varsinkin kun nyt ei edes sada.

Rauhallista, mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti