sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lohi-ruisleipäkranssi



Meillä ei isänpäivänä kermakakut oikein tee kauppaansa... Siksipä mietinkin vaihtoehtoista paakelsia ja päädyin kokeilemaan tätä ruisleipäviritelmää jonka näin Pirkan Ruoka-sivustolla. Alkuperäinen ohje täällä.
Oma muunnelmani oli tälläinen:

1 pkt revittyä ruisreikäleipää (paketissa 4 "rinkulaa")

Lohitäyte:
300g kylmäsavulohta
paprika
200g Kylmäsavulohi-tuorejuustoa
1 rkl sitruunan mehua
n. 1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
3-4 rkl sinappia

Kostutus:
Lihalientä
(5 dl vettä+1 lihaliemikuutio. Mutta tästä määrästä jää reippaasti yli kostutuksesta!!!)


Kuorrutus:
200g Koskenlaskija-sulatejuustoa
lihalientä

Koristelu:
Kylmäsavulohta
salaattia
kirsikkatomaatteja
tilliä

Hienonna täytteen lohet ja kuutioi paprika. Sekoita keskenään lohi,paprika, tilli, sitruunamehu, mustapippuri sekä tuorejuusto.
Nosta tarjoiluastialle halkaistu leipä halkaisupinta ylöspäin. Laita leivinpaperi suikaleet leivän reunojen alta  suojaamaan lautasta.
 Kostuta lihaliemellä. Levitä pinnalle n. 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.
Nosta päälle toinen leipä, samat jutut sille ja vielä kolmannellekkin.
Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Suojaa kakku muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja vaikkapa maito- tai mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään. (tai jos väsäät kakun aamulla, kuorruta illalla.)

Palo kuorrutuksen sulatejuusto pieneen kattilaan. Lisää pieni määrä lihalientä. Sulata hellalla maltillisella lämmöllä, lisää lihalientä tarpeen mukaan kunnes seos on sopivaa levitettäväksi. 
Levitä kakun pinnalle ja reunoille. Nyppää leivinpaperisuojukset pois.
 Koristele.



 

Onnellista Isänpäivää! 

3 kommenttia:

  1. Syötävän hyvän näköistä :)

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanan näköista...kiva versio.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa ja näyttää herkulliselle! Pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista