keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Suklaavanukas ja tunnustus


Tämän aivan ihanan suklaavanukkaan ohjeen löysin Millin mitalla-blogista.
Mä en koskaan syö kaupan vanukkaita, koska en pidä mausta, mutta tämä oli hyvää! Ihanan suklaista!

SUKLAAVANUKAS

1dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
2 riviä tummaa suklaata rouhittuna
4rkl maizenaa
1/8 tl suolaa
 4dl maitoa
 1prk flora vispiä (sellaisenaan, ei vatkata)
2rkl voita
1tl vaniljasokeria

Sekoita sokeri, kaakao, suola, maizena ja suklaa kattilassa (minä siivilöin mitä pystyi) ja lisää maito ja flora vispi kokoajan vispilällä sekoittaen.

Laita hellalle ja kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen kiehuvaksi. keitä kokoajan sekoittaen kunnes vanukas on sopivan paksua.

Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon vanilja ja voi.

Voit tarjota vanukkaan lämpimänä tai kylmänä.
Jäähtyessä vanukkaan pinnalle tulee hieman kuorta.
Annoksia tuli 5.




Sitten tunnustukseen.
Kiitos ja kumarrus Kakkumonsterille, jolta sen sain!
Osuipa sopivaan päivään, piristi todella yövuoroväsyn ja lasten kuumeilun keskellä. :)
Noihin kysymyksiin olenkin hiljattain vastannut täällä.
Jaan tunnustuksen
Tiinalle
Kanelitytölle
Tuulen puuskalle
Tuulialle

Ihanan aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. satunnainen vierailija19. lokakuuta 2011 klo 12.33

    Voit välttää kuoren laittamalla kelmun suoraan lämpimän vanukaan päälle ja sitten jäähtymään. Ei jää "ilmatilaa" kuorelle. Missä vaiheessa laitetaan Floravispi ja missä muodossa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitää ottaa käyttöön! :)
    Flora vispi lisätään sellaisenaan, maidon kanssa. Se oli unohtunut ohjeesta, lisäsin sinne.

    VastaaPoista
  3. Oon tositositosi myöhässä nytten, kun en oo kerinnyt bloggailemaan piiiitkään aikaan :( Mutta tää oli tosi ihana ylläri! Suurkiitokset, vaikkakin vähän myöhässä : ))) Tämä lähtee mukaani kyllä heti kun vain kerkiän :>

    VastaaPoista