maanantai 10. lokakuuta 2011

Syksyisiä touhuja ja Puolukka-kinuskineliöitä



Viikonloppuna oltiin piiitkästä aika mummolassa. Olipa taas ihana reissu, kiitokset asianosaisille! <3
Järvessä on vesi niin hurjan korkealla, että saa olla kiitollinen siitä että tupa ei oo ihan rannassa kiinni vaan vähän "ylämäessä". Kuulemma sataan vuoteen ei ole näin korkealla vedenpinta ollut.
Perjantaina tuuli aivan hulluna, ja aallot löi pärskeitä kauas...






Luonnonvoimat on jotain niin suurta ja upeaa, kyllä niitä vaan täytyy kunnioittaa.
Mielessä kävi sekin, että onpa onni etten istu jossain veneessä tuolla keskellä selkää..uintihommiks olis menny.
Tai menihän se kuitenkin.
Torstai-iltana, pimeässä, sain päähänpiston johon lähti mukaan pojat ja mun nuorempi siskoni: UIMAAN!
Jep, oli kylmää, mutta kyllä me uitiin! :) Ja lauantaina vielä ennen kotiin lähtöä käytiin pulahtamassa.
 Ilman saunaa, kun ei ehditty/jaksettu siihen hätään lämmitää.
Ehkäpä tänä talvena kykenisin käymään avannossa?
Onko teillä kokemuksia/vinkkejä avantouinnista?



Edellisenä viikonloppuna, mun kököttäessä töissä, mies oli käynyt lasten kanssa joella ongella. Saalis oli ollut niin pientä että se oli päästetty takaisin kasvamaan, mutta kivaa oli kuulemma ollut.


Lauantaina kokeilin mummon kaapista löytyneen lehtileikkeen ohjeella Puolukkaneliöitä. Ei mitään hajua mistä lehdestä tämä on revitty...
Oli yllättävän hyvää! Mummo tykkäs tosissaan ja jopa siskoni joka ei oikein puolukoista pidä, santsasi useamman palan. :)

Puolukkaneliöt

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa (laitoin kanelia)
2 tl vaniljasokeria
150g sulatettua voita
2 dl survottuja puolukoita

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
(pari riviä Fazerin sinistä)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vehnäjauhot joihin olet sekoittanut muut kuivat aineet.
Lisää lopuksi survotut puolukat.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita pinta.
Paista 200 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia.

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, anna kiehahtaa. Lisää suklaapalat.
Keitä miedolla lämmöllä n. 6 min. (Mulla kyllä meni lähemmäs 20 minuuttia.)
Valuta kinuski jäähtyneelle pohjalevylle, levitä lastalla tasaiseksi.
Ripottele pinnalle jäisiä puolukoita.




Meidän muutamat mansikantaimet on ollu melkosen kestävää mallia. Nämä kuvat on otettu viikko sitten..




Eilen ei enää ollut kukkia, mutta raakileita valtavasti. Eivät ihan taida ehtiä kypsymään... Öisin on jo ollut hallaa.


Mukavaa alkavaa viikkoa, sateista huolimatta. :)

3 kommenttia:

  1. Ihan hurjan korkealla Lappajärven pinta!
    Ja mansikoita lokakuussa.... Aika huikeaa :D

    Ihania kuvia ja hyvännäköistä leivonnaista!

    VastaaPoista
  2. Mmm, mielenkiintoinen puolukkapiirakan ohje, täytyy kokeilla, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja reissumuisteloita. Kyllä kinuskin ja puolukoiden liitto on toimiva niin leivonnaisissa kuin jälkkäreissäkin.

    VastaaPoista